Aktywne Wpisy

wjkp +808
Wrzucam późno #przecieki żeby nie było tak jak rok temu xd
tylko nie plusujcie bo znów będzie afeta jak za dużo ludzi dostanie
#matura #matura2025
tylko nie plusujcie bo znów będzie afeta jak za dużo ludzi dostanie
#matura #matura2025

źródło: MPOP-P1-100-A-2505-arkusz-1
Pobierz
mickpl +332
Ze znaleziska na głównej wynika, że jakieś 95% wykopków jest ZA wprowadzeniem progresywnego podatku antyspekulacyjnego od 3 mieszkania.
Czy wypok jest reprezentatywny dla ogólnej populacji? Zapewne nie. Ale to pokazuje, że popchnięcie takiego pomysłu przez Sejm jest możliwe i generalnie ma duże szanse spotkać się z szerokim poparciem społecznym.
Tak, wiem, biedne babcie i parlamentarzyści, którzy tylko czyhają, aby po pół roku zrobić nowelizację i objąć podatkiem pozostałe 99,2% narodu XD
#
Czy wypok jest reprezentatywny dla ogólnej populacji? Zapewne nie. Ale to pokazuje, że popchnięcie takiego pomysłu przez Sejm jest możliwe i generalnie ma duże szanse spotkać się z szerokim poparciem społecznym.
Tak, wiem, biedne babcie i parlamentarzyści, którzy tylko czyhają, aby po pół roku zrobić nowelizację i objąć podatkiem pozostałe 99,2% narodu XD
#
Hej mirasy, wiozłam dziś pasażera Blabla i nie zapłacił za przejazd, młody siur 18-letni podróżował ze mną na trasie Łódź-Warszawa, całą drogę przegadaliśmy, wysadziłam go pod pałacem kultury, wziął mój nr i powiedział że dostanę blika w ciągu 5 minut, oczywiście minęło już kilka godzin i nie ma kasy, typ nie odpisuje na wiadomość na Blabla, ani na sms. Gość nie miał żadnych ocen, ani przejazdów i mój błąd że go puściłam zanim zapłacił, ale wożę ludzi od lat i nie sądziłam, że ktoś jeszcze oszukuje na 30 zł (╯︵╰,) Czy ktoś miał kiedyś taką sytuację? Dostałam maila od Blabla car że mam zapłacić prowizję od przejazdu, napisałam do nich wiadomość z opisem sytuacji i czekam na odpowiedź. Mam tylko numer tel delikwenta i kilka szczegółów o ile mówił prawdę, mam ochotę zrobić mu psikusa. Pomóżcie (。◕‿‿◕。)
Jak sporo ludzi wiozłem to tylko raz gościu mi mniej zapłacił bo niby "nie miał rozmienić" , a mnie się się spieszyło. A jak płaciłem blikiem kiedyś to czekałem aż mi kierowca potwierdzi ,że mu doszło. Ciężkie czasy nadeszły...
@CzarnyOwiec: Prowizję płaci się po zrealizowanym przejeździe od każdej rezerwacji. Samo wystawienie przejazdu nie jest płatne.
źródło: image_picker_CDC41DC8-C4B1-43BE-B455-0DB570C00C81-30080-00002300151CDA4C
Pobierz