Wpis z mikrobloga

#blablacar #oszukujo
Hej mirasy, wiozłam dziś pasażera Blabla i nie zapłacił za przejazd, młody siur 18-letni podróżował ze mną na trasie Łódź-Warszawa, całą drogę przegadaliśmy, wysadziłam go pod pałacem kultury, wziął mój nr i powiedział że dostanę blika w ciągu 5 minut, oczywiście minęło już kilka godzin i nie ma kasy, typ nie odpisuje na wiadomość na Blabla, ani na sms. Gość nie miał żadnych ocen, ani przejazdów i mój błąd że go puściłam zanim zapłacił, ale wożę ludzi od lat i nie sądziłam, że ktoś jeszcze oszukuje na 30 zł (,) Czy ktoś miał kiedyś taką sytuację? Dostałam maila od Blabla car że mam zapłacić prowizję od przejazdu, napisałam do nich wiadomość z opisem sytuacji i czekam na odpowiedź. Mam tylko numer tel delikwenta i kilka szczegółów o ile mówił prawdę, mam ochotę zrobić mu psikusa. Pomóżcie ()
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Rigiel dokładnie to 33 zł, typ użył boost bo jechałam dłuższą trasę dosiadł się po drodze na wylotówce z Łodzi i wysiadł w wawie. Jechała jeszcze druga pasażerka i jest świadkiem. Chyba nie będę kręcić afery na policji za 30 zł, ale to dla mnie totalnie bezczelne. Typ opowiadał mi że jest DJem w jednym ze znanych klubów w Wawie, nauczycielem angielskiego w british school dla dzieci i streamerem gier na
  • Odpowiedz
@klaudie: policja sprawdzi sama nie możesz raczej, niektórzy taksówkarze zamykają drzwi zanim ktoś zapłaci, niewdzięczna praca szczerze urzerac się z ludźmi, powodzonka
  • Odpowiedz
  • 2
@powsinogaszszlaja tak masz rację, po prostu to dla mnie totalnie bezczelne. Typ na pewniaka nawijał całą drogę ze mną, opowiadał o szczegółach swojego życia i mnie zagadywał nonstop. Taki młody i taki cwany, nie do pomyślenia. Napisałam do Blabla żeby anulowali prowizję.
  • Odpowiedz
@klaudie: Kiedyś gdy pojawiło się bla bla zarejestrowałem się, aby zabrać kogoś i mieć do kogo gębę otworzyć, nie brałem pieniędzy. Gdy wprowadzili prowizję, usunąłem konto. Czasami zabieram na stopa, ale już sporadycznie.
  • Odpowiedz
@klaudie to teraz kierowcy każą płacić prowizje? Zawsze płacił tylko pasażer. Kierowca wystawiał za darmo 🤕.
Jak sporo ludzi wiozłem to tylko raz gościu mi mniej zapłacił bo niby "nie miał rozmienić" , a mnie się się spieszyło. A jak płaciłem blikiem kiedyś to czekałem aż mi kierowca potwierdzi ,że mu doszło. Ciężkie czasy nadeszły...
  • Odpowiedz
o teraz kierowcy każą płacić prowizje? Zawsze płacił tylko pasażer. Kierowca wystawiał za darmo 🤕.

@CzarnyOwiec: Prowizję płaci się po zrealizowanym przejeździe od każdej rezerwacji. Samo wystawienie przejazdu nie jest płatne.
  • Odpowiedz