Wpis z mikrobloga

Tak wam powiem w tajemnicy coś co mi chodzi po głowie od jakichś 2-3 lat. Ciągle nie mam czasu ciągle coś innego mnie zajmuje, życie przytłacza czarne chmury spowijają niebo nade mną. Czas powiedzieć dość i uderzyć pięścią w stół.

Mam ochotę pojechać w sierpniu albo wrześniu do Słowenii i wejść na Triglav ()

Wszystkich plusujących ten wpis zawołam ja będę wrzucał wpis z relacji. No chyba że znów coś mi wyskoczy i nie pojadę.

#gory #wychodzimyzprzegrywu #ufowychodzizprzegrywu #przegrywpo30tce #przegryw
UFOnasnie_zgwalci - Tak wam powiem w tajemnicy coś co mi chodzi po głowie od jakichś ...

źródło: Triglav

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@UFO_nas_nie_zgwalci Też się chce wybrać ale planuje ambitnie w 1 dzień bez nocowania w schronisku (nie lubię i w sezonie pewnie miejsca ciężkie do zdobycia). Jest to wykonalne przy znośnej kondycji i dobrej pogodzie.
  • Odpowiedz
@UFO_nas_nie_zgwalci: spokojnie wejdzisz w jeden dzień jak.masz kondycję I jest dobra pogoda, mogę ci wysłać trasę, 15 godzin wyszło od parkingu do parkingu omijajac ferrary. Jedno trudne miejsce na trasie gdzie sypią się mocno kamienie, reszta bez problemu
  • Odpowiedz
@Porut: Na pewno jest wykonalne ale ja się bez aklimatyzacji (przynajmniej 1 noc w schronisku) już nie pcham w góry bo to jest niepotrzebna męczarnia.

Na Rysy tak wchodziłem zimą:
Nocleg pod Krakowem (ok 300 metrów nad poziomem morza) jazda 2 godziny samochodem 110km, wyjazd o 3:40 rano jeszcze droga była oblodzona (jechałem sam więc cały czas skupienie na drodze). Na parkingu byłem o 5:50, ze schroniska wyszedłem po śniadaniu
  • Odpowiedz
@UFO_nas_nie_zgwalci: we wrześniu nie polecam, razbylismy i tydzień prawie deszczu, nie było szans łazić gdzieś wyżej. Następnym razem pojechaliśmy pod koniec czerwca, sucho i ciepło
  • Odpowiedz
@Porut: lepiej spać gdzieś blisko, my spaliśmy w kranjskiej gorze, rano wyjazd do doliny vrata, zaczynaliśmy o 6 i przed 21 spowrotem, chyba najłatwiejsza trasą przez koce na dolicu.

Żeby iść na dwa czy trzy dni musisz dwa lata wcześniej zrobić rezerwacje w którymś schronisku a gwarancji że będzie wtedy pogoda nie masz
  • Odpowiedz