Wpis z mikrobloga

Dawno nie grałem w tak dobrze zoptymalizowaną grę jak Kingdom Come 2. Kawał dobrej roboty. Wahałem się czy nie kupić na konsole ale na PC w wysokich ustawieniach i przy rozdzielczości 1440P mam jakieś 120 fps (i7 i 4070)

Ale wkręć sie jeszcze nie mogę. Strasznie mozolny gameplay. Obym się od tego nie odbił.

#gry #pcmasterrace #xbox #ps5 #kingdomcomedeliverance
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok: Ja lubię ten mozolny gameplay, gram od premiery i postępów w głównym wątku prawie nie zrobiłem, bo ciągle coś innego mnie zaciekawi (:
  • Odpowiedz
  • 1
@sm_m: ja cierpię, bo nie mam dużo czasu na grę. Wykułem 2 miecze, okradłem dwóch NPC i koniec gry :/

to nie jest tytul na krótkie posiedzenia.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: zagadka wyjaśniona, wyłącz to w cholerę, daj ustawienia średnie, tekstury eksperymentalne, wyłącz wygładzanie krawędzi i zbieraj szczękę z podłogi.
Ta gra ma tyle szczegółów nawet na low, że warto maksować rozdzielczość.
Bo na razie to grasz w 720p na ekranie 1440p.
Ostatecznie, jeśli jesteś leniuszkiem, to po postu zmień rozdzielczość bazową na 4k.
  • Odpowiedz
@JednaRenkaJedenKaleka: nie no, jest widoczna, a z DLSS na performance w porównaniu z quality jest widoczna różnica (no chyba że ktoś ma wadę wzroku o której nie wie lub ją ignoruje).

Z tymi teksturami to serio? To przy wyższych rozdzielczościach nie ma sensu więcej niż X2. W takim razie to co, tekstury na low? As se sprawdzę teraz.
  • Odpowiedz
@JednaRenkaJedenKaleka: nie, dałem medium efekty i jak zasięgu rysowania pierdół i cieni + tekstury na low.
Skalowanie jeszcze teraz stestowałem ale ja mam 6800 więc FSR.
Teraz na zmęczonych oczach i upalonym ryju to ledwie widzę różnicę między 4k a 1440p, musiałbym się z metr do tv przysunąć.
Chcę jeszcze więcej potestować 1440p natywne vs fsr quality bo na razie nie widzę migotania żadnego i te extra 30fps kusi, jak
  • Odpowiedz