Aktywne Wpisy

Korba112 +473
#samobojstwo
Pacjentka lat 21 postanowiła zabić się wiertarką, wkręcając w siebie, w klatkę piersiową, wiertło. Nie przez mostek, a między żebrami. Wiertło obsunęło się po żebrze i jedynie rozcięło skórę i mięśnie.
W panice (ciekawe skąd, bo przecież chciała się zabić) zadzwoniła na #999.
Została zawieziona do chirurga, a potem zaopiekowana przez psychiatrę.
#wejsciesilowe #ratownikmedyczny
Pacjentka lat 21 postanowiła zabić się wiertarką, wkręcając w siebie, w klatkę piersiową, wiertło. Nie przez mostek, a między żebrami. Wiertło obsunęło się po żebrze i jedynie rozcięło skórę i mięśnie.
W panice (ciekawe skąd, bo przecież chciała się zabić) zadzwoniła na #999.
Została zawieziona do chirurga, a potem zaopiekowana przez psychiatrę.
#wejsciesilowe #ratownikmedyczny

120_Dni_Sodomy +98
#polska #ratownictwo #medycyna #afera #samobojstwo #depresja
Patrzcie wykopek ratownik będzie sobie będzie decydował kto zasłużył a kto nie na pomoc. Ha tfu.
Patrzcie wykopek ratownik będzie sobie będzie decydował kto zasłużył a kto nie na pomoc. Ha tfu.

źródło: temp_file1417038754501163196
Pobierz
Zbieram się do tematu uzbrojenia działki na przyszłość. Będę niedługo składał papiery o warunki przyłączeniowe do Energi i wodociągów. Jednym z wymaganych załączników jest przedstawienie szkicu sytuacyjnego umiejscowienia przyłączenia. Nie mam na razie projektu domu itd. Planuję coś tam budować może w 2028 roku. Dzialka jak obrazku. Chciałem zaproponować umiejscowienie obu przyłączy jak zaznaczyłem zielonym iksem, na granicy działki z somsiadem. Dobry pomysł?
źródło: IMG_2116
Pobierznastępnie od tej sieci musisz narysować sobie przyłącze do domku, który pi razy drzwi narysujesz sobie na działce
wody nie możesz sobie tak "na granicy działki z sąsiadem oznaczyć" bo przyłącze wody ma biec prosto do twojego domu ew. wcześniej przez studnię wodomierzową na terenie twojej
Drogi dojazdowe są już własnością gminy i nawet zauważyłem, że gmina uchwaliła nazwę ulicy - wcześniej jej nie było na geoportalu.
Jeśli chodzi o wytyczenie szkicu sytuacyjnego, czy wystarczy przesłać im trasę mediów wzdłuż drogi dojazdowej i umiejscowienie przyłącza w oparciu o mapę z
źródło: IMG_2116
Pobierzw momencie robienia wydruku zanotowałem sobie skalę bo tam podają podziałkę, żeby potem wrysować na swojej działce schematycznie dom, po prostu prostokąt
i do niego zaznaczyłem kolorem linię przyłączy, po prostu kreska od sieci wodociągowej do domu z opisem trasa