Wpis z mikrobloga

Mircy, prośba o poradę, bo się nie do końca w tym orientuję.

Mam prostą stronę sprzedażową na CyberFolks - decyzja na nich padła już nie pamiętam dlaczego. Domena na ovh.

Przyznam szczerze, że prawie 900 zł brutto za taką prostą stronkę trochę mną po roku wstrząsnęło. Nie, że boli finansowo, ale c'mon - nie lubię jak ktoś tak bezczelnie na mnie zarabia.

Czytałem na wykopie co jakiś czas, że jakaś zła firma po kolei wykupuje hostingi i podnosi ceny, w tym właśnie wykupiła CyberFolksów, to by się zgadzało.

I teraz pytanie - czy przeniesienie takiej strony na inny "normalny" hosting to dużo p---------a? Czy przenoszę tylko pliki z ftp, podpinam domenę, SSL i wsioryba?

I teraz pytanie najważniejsze - jaki hosting jest obecnie bezpieczny, żeby mnie znowu nie zmietli z planszy? Niedługo chcę ruszać z nową stroną o trochę innej tematyce, no i wtedy 1800 zł / rok to już marszczy brew.

#hosting #nazwapl #pytaniedoeksperta #domeny
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Biune: pewnie wystarczy ci hosting w Hostido.pl za 60zl rok

"czy przeniesienie takiej strony na inny "normalny" hosting to dużo p---------a? "

Zslezy jaka to sttona, bo jak ms bazę dsnych to jeszcze trzeba ją przenieść itp.

https://hostido.pl/migracja oni to zrobia za ciebie
  • Odpowiedz
  • 0
@Logan00: bez bazy danych, prosta sprzedażówka z usługami - może z 10 podstron. Jedyne co mnie boli, to mail i wszystkie dane tam, które jednak są u folksów

@sohost dzięki zerknę, teraz na pewno decyzja będzie podjęta na spokojnie i przejrzę wszystkie opcje
  • Odpowiedz
@Biune: A ja z kolei polecam seohost.pl wyjdzie Ci dużo taniej za hosting rocznie (i odnowienia domen również mają taniej jakbyś chciał przenosić). Za darmo wszystko Ci zmigrują, więc nie będziesz musiał się z tym bawić, tylko wystarczy napisać do supportu po wykupieniu hostingu. W kilku miejscach deklarowali się, że nie zamierzają się sprzedawać.

• Odpowiedz
  • 0
@SeoHost: odezwę się na pewno przy końcu subskrypcji w netarcie - teraz tylko małe pytanie techniczne. Migrację strony rozumiem, a jak to wygląda z pocztą? Da się jakoś chociaż zbackupować wiadomości z mojej poczty, tj. biuro@mojadomena.pl u nich?
  • Odpowiedz
@Biune: Kopię poczty można wykonać w kliencie pocztowym, np. w Thunderbird za pomocą wtyczek do pliku. Można również przenieść pocztę i resztę usług do nas już teraz. Zarówno w przypadku poczty elektronicznej i strony można przenieść je samodzielnie lub możemy się tym zająć. Jeśli masz dodatkowe pytania to napisz do nas na bok@SeoHost.pl
  • Odpowiedz