Wpis z mikrobloga

Zobaczycie, że wybory wygra Karol Nawrocki i to głównie dlatego, że młodzi nie pójdą na wybory.

Gdzie nie pójdę co chwila debata o mieszkaniach. Na spacerze mieszkania, na siłce mieszkania, przed seansem w kinie - a jak XD Dobra, może jestem trochę wyczulony, ale serio to temat top 1 wśród potężnej grupy wyborców, tych co stali z zimną pizzą by zagłosować na Tuska.

Tymczasem przez rok nie zrobiono z tym zupełnie nic, rząd zdążył się z 5 razy ośmieszyć, raz wycofać. No a to co teraz się dzieje, że "będzie program dla młodych" - powszechnie ta grupa traktuje jak "groźbę" XD No i jeszcze takie kwiatki, niby niewinne newsy - że np. Paszyk chce zlikwidować minima parkingowe.

Zresztą samo to, że zajmuje się tym ktoś taki jak PASZYK XD pokazuje, że na temacie położono ogromną fujarę.

To nie powoduje jeszcze, że młodzi z marszu zagłosują na pis. Ale powoduje niechęć, wytłumienie pozytywnych emocji, generuje masę memów z wielotysięcznymi zasięgami. To spowoduje, że do urn nie pójdzie kluczowa dla Trzaskowskiego grupa, która zupełnie niedawno o włos pozwoliła opozycji wygrać.

#nieruchomosci #wybory #takbedzie #polityka
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl

Zobaczycie, że wybory wygra Karol Nawrocki i to głównie dlatego, że młodzi nie pójdą na wybory.

Albo pójdą i zagłosują na konfę, w szczególności mężczyźni.
  • Odpowiedz
  • 384
@deadspace11: No i do tego doprowadzono, że wszyscy boją się, że "coś zrobią" i znowu ceny wywali plus 30% XD Miała być walka z fliperami, spekulacją, regulacja rynku, jakieś akademiki za złotówkę - a tymczasem Hetmany, Tomczaki i Paszyki odbierają smak życia XD
  • Odpowiedz
@mickpl: ehhh kurde, szef MRiT co wygląda jak patus, a teraz jeszcze będzie prezydent co nie tylko wygląda jak patus, ale jest de facto patusem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mickpl no i zaczyna się lekkie pisowanie ... a miałem cie za niezależnego. Tak to jest z tymi wszystkimi niezależnymi kanałami, stronami, itd. Zbierają ludzi, a potem lecą z przekazem. Witam na czarno

@Sen_Jak_Prawdziwy: a jaki tu jest przekaz? przecież on w żadnym momencie nie zachęca do głosowania na kogokolwiek tylko opisuje sytuację
  • Odpowiedz
@mickpl: wygra, chociaż nie jestem zwolennikiem sondaży, bo w życiu do mnie nie zadzwonili z sondażowym pytaniem, ani nikt na ulicy mnie z czymś takim nie zaczepił, ma 3 kandydatów, ten obywatelski, ten z konfy i ten co nic ni chce, sumując tych trzech wygrywają z tymi drugimi, trzeba też wykluczyć głosy wyborców Brauna, on nie poprze nikogo, ale powiedzmy, że to stała Korwina 4,7%
  • Odpowiedz
@mickpl: no to przecież dokładnie dlatego oni nie tykają niczego związanego z nieruchami do wyborów - jak powiedzą, że będą dopłaty dla wybranych, to ci niewybrani się w-----ą, a jak powiedzą, że nie będzie dopłat to w----i się każdy jakkolwiek umoczony w rynku nieruchów (czyli potężni dynamiczni Mariusze 40+) no i dodatkowo PiS będzie miał pożywkę, że oni dali bk2%, a Tusk znowu nie spełnił swoich obietnic wyborczych. Nie zdziwię
  • Odpowiedz
@mickpl: Gdyby nic nie zrobili, to młodzi by się cieszyli i bez zawahania zagłosowali na bezpłciowego Rafałka.

Oni z premedytacją robią wszystko, by ten program przepchnąć. Okazują pogardę dla zwykłego szaraka, któremu trudno rywalizować z potężnym lobby od którego przytulili hajs na ostatnią kampanię. Te wszystkie akcje propagandowe, wyśmiewanie gniazdowników, plucie na wielką płytę, kolejne rebrandingi tego samego (a więc dopłat dla deweloperóchów), itp. itd. Przez takie działania nie tylko
  • Odpowiedz