Wpis z mikrobloga

@sigmaboy999: mirku wystarczy sie rozwiezc po narodzinach dzieci i masz jablko i gruszke, dzieciaki 2 razy w tyg lub na 2 tygodnie, i mase czasu i spokoju na pozostale rzeczy.

co do kasy to bedac w malzenstwie bys wiecej wydawal niz w postaci aliemntow , swiat otwarty , robisz co chcesz.
  • Odpowiedz
mirku wystarczy sie rozwiezc po narodzinach dzieci i masz jablko i gruszke, dzieciaki 2 razy w tyg lub na 2 tygodnie, i mase czasu i spokoju na pozostale rzeczy.

co do kasy to bedac w malzenstwie bys wiecej wydawal niz w postaci aliemntow , swiat otwarty , robisz co chcesz.

@KrowkaAtomowka: o, i to jest prawdziwa twarz polskich mężczyzn, ale wygodnie wam p-------ć, jakie to baby źle, po podobno was
  • Odpowiedz
@sigmaboy999: ogólnie to nie chciałbym mieć nigdy dziecka z pobudek egoistycznych i wygody ale strasznie p--------z w swoim wpisie xd. Przywołujesz przypadki totalnie niewychowanych dzieci, a to wina rodziców. Normalnie mam znajomych którzy przykładali się do wychowania dzieci i nie mieli problemów tego typu co odpisywałeś.
  • Odpowiedz
@sigmaboy999: doczytałem do momentu w którym zawracasz głowę ludziom
ale to ty dzwonisz do nich, raz o 23 , innym razem o 8
to że cię zbywają nie oznacza że dzieci im są niepotrzebne, tylko że ty im jesteś niepotrzebny
  • Odpowiedz
@Bord: no spoko ale nie napisałeś nic o próbach wychowania tego drugiego dziecka, z tego co opisałeś to wygląda tak, że po prostu robiłeś to co z pierwszym ale nie działało. A każde dziecko jest inne i to drugie może wymagało po prostu innych metod
  • Odpowiedz
@greenbong to co właśnie napisałeś to to co myśli większość ludzi. Dlatego jest to takie wkuwiające, totalny brak zrozumienia sytuacji. Tak probowaliśmy chyba wszystkich metod, dalej sra w gacie bo jej się nie chce przerywać zabawy. I tak z każdym trudnym tematem.
  • Odpowiedz
  • 69
@sigmaboy999 Typ się żali że jego kumplowi urodziło się dziecko i zamiast z nim imprezować to się zajmuje dzieckiem. Nie no, przerażające XD dalej nawet nie czytam
[Edit] w życiu bym nie cofnął czasu
  • Odpowiedz
@sigmaboy999: Bruh. Mnie tak zastanawia jak silny jest instynkt rodzicielski. Przez pierwsze 4 lata życia dziecko to jest koszmar. Niektórzy sobie lepiej radzą, inni się kłócą, zapowiadają separację ect. Mnie zastanawia jak to działa, że po tych paru latach decydują się na kolejne dziecko, a jak to kolejne dziecko będzie jeszcze gorsze niż wcześniejsze to niektórzy i tak decydują się na jeszcze kolejne.
  • Odpowiedz
Jak dzwoniłem do niego o 23:00 i mówiłem: „Ej, jedziemy na weekend w góry?” – pakował plecak i jechał.

@sigmaboy999: ja z moim synkiem byłem w górach jak miał 1 roczek, w te wakacje znów planuję się wybrać w góry :-)
  • Odpowiedz
@sigmaboy999: mam znajomego 4 dziecko w drodze. Normalana praca w energetyce - chłopak wiecznie uśmiechniety. Żeby nie byłlo nie jest dziadem - niedawno kupił sobie kombajn.

Egozim Egozim.

Co co mają dzieci mogą mieć nadzieje że w razie draki dziecko im przyjdzie z pomoca jak poproszą ci co nie mają nie mogą mieć takiej nadzieji.
  • Odpowiedz