Wpis z mikrobloga

hejcia beemowe sebiksy,
Mam pytanie do Was o orientacyjne koszty użytkowania #bmw #m340i z B58 bez permanentnego systemu start/stop.

Jak wyglądają przykładowe koszty eksploatacyjne? Jakieś wymiany elementów zawieszenia (amortyzatory), klocki/tarcze no i rozrząd? Rozważam zakup legendarnego R6 ale potrzebuje informacji na jakie koszty muszę się przygotować
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@KoldiuszCaesar nie stresuj się amortyzatorami czy rozrządem, bo wszystkie te rzeczy w moim 335i z 2015 roku dalej są fabryczne i w dobrym stanie nie wymagającym dotykania ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@KoldiuszCaesar: Jak kogoś stać na taki samochód, to tych kosztów nie liczy i ci nie poda. Jak ktoś pyta o takie koszty, to znaczy, że go nie stać na taki samochód i nie powinien go kupować.
  • Odpowiedz
@login013: Jeżdżę BMW. Na początku serwisowałem je w BMW Stando (nie ASO), gdzie roboczogodzina kosztuje 600 zł. Byle debil kupi. Zgadza się. Nie każdy debil dźwignie serwis.
  • Odpowiedz
@b_oski: BMW ma to do siebie ze byle ogarniety mechanik na robocie garazowej zrobi to za polowe tego co placiles a takich jest duzo z wlasna praktyka;)
to caly czas BMW a nie lambo/ferrari
  • Odpowiedz
@b_oski: ??? przeciez nie wymieniasz tego co 30k km a to są normalne koszty eksploatacyjne. Już nie przesadzaj, BMW jest droższe niż np Toyota ale to nadal nie są ceny z kosmosu
  • Odpowiedz
@b_oski: Akurat mam m2 wiec znam koszta xd a ty wylatujesz z tekstem "Jak ktoś pyta o takie koszty, to znaczy, że go nie stać na taki samochód i nie powinien go kupować." - jak nie masz nic sensownego do powiedzenia autorowi to po co piszesz? pyta o koszta eksploatacyjne b58 a ty swoje madrosci tutaj wylewasz
  • Odpowiedz
Jak kogoś stać na taki samochód, to tych kosztów nie liczy i ci nie poda. Jak ktoś pyta o takie koszty, to znaczy, że go nie stać na taki samochód i nie powinien go kupować.

@b_oski: nie obejdzie sie nawet jeden post gdzie nie przyjdzie ci taki debil i bedzie p-------l to samo. Najwiekszy debilizm jaki czytałem.

M2 i wszystko jasne. XD Już bym Audi RS5 wolał.

dzieki za fachowa
  • Odpowiedz