Wpis z mikrobloga

Pracuje tu ktoś na takim wielkim statu z kontenerami, mam pytanie jak wygalda sprawdzanie takiego statu przez służby celne czy tam inne co szukają np. narkotyków. Przciez nie możliwe jest sprawdzenie takiego statku, a ukryć na nim łatwo np. 10kg czegoś tam. Czy wy jako pracownicy myśleliście kiedyś żeby tak dorobić xd?
#marynarz #statki #marynowanyfiletsledziowy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fraciu: 1. Zależy gdzie.
2. Zależy czy mają psa.
3. Zależy czy dostali cynk.
4. Zależy czy jesteś tak głupi, by chować kontrabandę na statku.

Do mnie raz weszli i od razu wiedzieli w którym kontenerze szukać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@karski bardziej mi chodzi chować po statku, nie jest pewnie możliwe sprawdzenie całego statku. Powiedzmy nawet 1kg, szło by schować w jakimś profilu i szczelnie zamknąć. Jedynie tak jak mówisz cynk.

Dlaczego uważasz za głupotę chowanie kontrabandy na statku?
  • Odpowiedz
@fraciu: schować da się, dużo jest miejsc, do których nie zagląda się przez kilkanaście lat

I co chcesz później z tą kontrabandą zrobić? Skąd wiesz, czy ktoś w porcie nie zaliczy wpadki i na pierwszym przesłuchaniu wszystko wyśpiewają? Są kraje, w których miałbyś totalnie p--------e, a armator nawet nie kiwnąłby palcem, by ci pomóc.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@karski no tak głęboko nie myslem, bardziej chodziło mi o ukrycie na statku który jest nie do sprawdzenia. Dalej to nie wiem, sprzdac ale to już się robi grupa xd

A na własny użytek, tak kg k-----y, sprawdzają was jak wychodzicie?
  • Odpowiedz
@fraciu: Zazwyczaj ukrywa się fajki i sprzedaje się je pracownikom portowym, ale trzeba wiedzieć gdzie to można robić i komu sprzedawać. Częsty proceder w krajach, w których p-------y są drogie np. Norwegia, Szwecja, Niemcy, Holandia.
  • Odpowiedz
@fraciu: Na każdym statku jest od groma miejsc gdzie możesz schować nielegalny towar. I oczywiście że większości statków nie sprawdzają, więc jeśli się słyszy że w jakimś kontenerze była tona k-----y to najczęściej mieli cynk i wiedzieli co sprawdzić albo rzeczywiście ślepy traf przy kontroli. Same kontenery mają w teorii plombę celna taka sama jaką by miały jadąc na pace tira. Więc jeśli nie jesteś częścią szajki która ci to
  • Odpowiedz