Wpis z mikrobloga

Wiem, że lepiej dopytać w dziekanacie itd., ale w niedzielę tego nie zrobię, temat dosyć pilny..

Który z poniższych kierunków mgr ma "największe pokrewieństwo z Informatyką (inż.)?

Mi wydaje się, że elektronika i telekomunikacja.

#studbaza #informatyka

Który kierunek mgr na największe pokrewieństwo z Informatyką (inż.)

• automatyka i robotyka 57.1% (12)
  • elektronika i telekomunikacja 28.6% (6)
  • elektrotechnika 0% (0)
  • mechatronika 14.3% (3)

Oddanych głosów: 21

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rafal-masny: Nie dogadamy sie bo nie wiem co daje papier iznzyniera informatyki. Nie wiem co sie na tym kierunku robi/uczy.

Natomiast wiem co robia robotycy bo z nimi wspolpracuje w pracy. Programuja (pisza programy) roboty tak zeby one robily to co maja robic.
gorzki99 - @rafal-masny: Nie dogadamy sie bo nie wiem co daje papier iznzyniera infor...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@gorzki99:

co daje papier iznzyniera informatyki

Raczej nic.

Nie wiem co sie na tym kierunku robi/uczy

Matematyka, Elektronika, Programowanie w najróżniejszych technologiach, sieci komputerowe. Tak w skrócie.
  • Odpowiedz
Programowanie w najróżniejszych technologiach,

@rafal-masny: To mysle ze AiR mogloby byc dobre. Jak lubisz programowac to mozesz albo zostac robotykiem albo programista PLC (pisanie programow na sterowniki).
Robota fajna i raczej dobrze platna jak sie w automotive wkrecisz tylko ze moze sie wiazac z tym ze czeste delegacje. No ale to jeszcze wiecej kasy wpada :PP Cos za cos. Programista offline zawsze zarobi mniej niz programista onsite.
  • Odpowiedz