Wpis z mikrobloga

Mirasy, mam zagwozdkę. Co prawda dotyczy to sinika w quadzie Jinling 250ccm, ale jest to jednocylindrowa jednostka chłodzona cieczą. Praktycznie to samo co w motocyklu tylko z biegiem wstecznym.
Usterka polega na tym, że silnikowi strasznie falują obroty 2tyś-3,5tyś praktycznie co sekundę. Nigdy się z taką przypadłością nie spotkałem. Sprzedawca mówi, że jest to tylko kwestia wyczyszczenia ew. regulacji gaźnika. Niestety nie ufam mu w zakresie posiadanej wiedzy technicznej, zatem chciałem zapytać was.
#motocykle #quad #mechanikamotocyklowa
George_Liquor - Mirasy, mam zagwozdkę. Co prawda dotyczy to sinika w quadzie Jinling ...

źródło: image;s=3000x4000

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@George_Liquor: jak przegazujesz to jak z pracą silnika? nie ma nadmiernych wibracji albo hałasu? sprawdź bo może to śruby mocowania silnika się poluzowały jak dzieje się tak tylko na niskich obrotach to raczej gaźnik. regulator napięcia sprawdzałeś?
  • Odpowiedz
@ortalionowy: Wysokie obroty dość stabilne, ale wibruje bo to jednocylindrowiec i chińska konstrukcja. Hałasu metalicznego jakoby łańcuch rozrządu, czy zaworów brak. Odpala szybko.
Wibruje na 'niskich', ale moim zdaniem za bardzo i tak jest podkręcony na jałowych.
Nie wziąłem miernika, ale akumulator jest left4dead, odpalany ze startera podręcznego. Potem chodzi o własnych siłach.
  • Odpowiedz
@George_Liquor:
Zacznij od:
-Sprawdzenia szczelności króćca ssącego gaźnik cylinder.
-Jeśli ma więcej niż jedną świecę to trzeba po odpaleniu ściągnąć fajkę z jednej świecy jak nic się nie zmieni to założyć i z drugiej ściągnąć.
-Gaźnik rozebrać do ostatniej najmniejszej śrubki i przyjrzeć się gumce na tłoczku ssania.
-Jak to nie pomoże to wywalić modół/cewkomodół i kupić nowy.
  • Odpowiedz
@George_Liquor: Moja teoria jest taka że to jest chiński gaźnik, precyzyjny jak młot wyburzeniowy, możesz go regulować ale nie znaczy że da radę go wyregulować.
Ale jak to mówią mechanicy o chińskich sprzętach: Panie, to nawet może być błotnik.

Gx
  • Odpowiedz
jak kupię to wszystko z listy przejrze. Na razie zastanawiam się czy mi się w ogóle chcę i opłaca z tym bawić.

@George_Liquor: osiągi to ma mniejsze niż motocykl 125. ZObacz ile nowy silnik kosztuje ile gaźnik i ile moduł. Osobiście bym nie brał gdyby nie miał rejestracji, chyba że potrzebujesz do wyorywania ziemniaków na polu.
  • Odpowiedz