Aktywne Wpisy

wiesiu2 +191
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy

źródło: cf
Pobierz
ekizaa +94
Ja to tylko tu zostawię, komentarze pod tym wrzucę później xdd

źródło: 1000027670
Pobierz
https://www.youtube.com/watch?v=pdJadJFbqrU&t=897s
Swoją drogą ta polonia w Brazylii to ciekawe zjawisko. Ludzie mówiący po polsku ale od pokoleń nigdy nie będący nawet w Polsce. Starodawny język taki jaki był przekazywany przez prapradziadków gdzieś ze wsi. Nie zmienił się bo kolejne pokolenia w Brazylii nie miało pewnie kontaktu z mediami, literaturą.
#emigracja #praca #polska #pracbaza #heheszki
#pytanie #emigrujzwykopem
Nie porownuj szwedzkiego lasu i zimy do tropikow brazylijskich. Przez cieply klimat wszystko jest tam latwiejsze. Dostepnosc wody, pozywiania, slonca do podgrzania i produkcji energii elektrycznej(chociaz tak czy inaczej sa zelektryfikowani), latwosc utrzymania samochodu, lekka odziez, brak potrzeby ogrzewania domow i niewielkie wymagania co do ich budowy.