Wpis z mikrobloga

@Michael_Jackson_: Ja ostatnio codziennie 20-30 minut gadam po niemiecku z chatem GPT. Każę mu jakiś trudny tekst np. na temat filozoficzny/polityczny czy coś w tym stylu na poziomie C1/C2 przygotować, a on każe mi go zinterpretować wg. podpunktów. Ja odpowiadam na pytania i jak coś jest lekko niepoprawnie albo można byłoby to inaczej powiedzieć to mnie od razu poprawia. Potem ja go pytam, żeby dokładniej jeszcze wyjaśnił jakich zwrotów możnaby
  • Odpowiedz
Tłumaczenie i przykłady ze słówek, które znajduję czytając teksty po niemiecku, następnie tworzę z tego fiszki z których się uczę. Fajna sprawa jest też z tworzeniem historyjek - chat GPT opowiada jakąś historię o np. poszukiwaczu skarbów, od czasu do czasu zadając pytanie, w jaki sposób ma poprowadzić fabułę dalej, a ty podejmujesz decyzję, ewentualnie dodając coś od siebie (co jest wskazane, jeśli chcesz jakąś dłuższą i bardziej rozbudowaną fabułę), oczywiście wszystko
  • Odpowiedz
@dsomgi00: @drymannn
Jak to robić? Wystarczy ściągnąć apkę z Chatem GPT i wpisać mu jakieś polecenia? Co przykładowo mu wpisujecie, aby wejść z nim w taką konwersację, gdzie chat daje Wam takie mini-zadania w trakcie

edit. sprawdziłem i to faktycznie tak działa xD (tak, siedzę pod kamieniem i nie korzystam z Chatu GPT xD).
Macie jakieś protipy, jak nim sterować?
  • Odpowiedz