Aktywne Wpisy

lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz

źródło: temp_file4858252050412992491
PobierzDlaczego nie amerykanie mają przód skóry?
Mają napiwek ich mistrzów przy urodzeniu
@Daleth2202: Jak to nie mają? W sumie nigdy się zagłębiałem w temat ale w USA obrzezanie to chyba nie jest norma?
https://www.childrenshospital.org/treatments/circumcision
@Dave987654321: ogólnie jestem przekonany że obrzezaniec jest wygodniejszy w obsłudze i zachowaniu czystości, w sumie to się bardziej tego nie robi właśnie z punktu widzenia kulturowego przynajmniej w Polsce, aczkolwiek ciekawy wątek, człowiek się czegoś nowego o świecie dowiedział xD
Fun fact, do bodajże lat 80 obrzezanie u niemowląt przeprowadzało się bez żadnego znieczulenia bo uważano że skoro w tym wieku nie formują jeszcze wspomnień to nie ma znaczenia.