Aktywne Wpisy

WhoDidThatToYou +1652
Z tą kultową już sceną z filmu Shrek 2 wiąże się ciekawa historia.
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich

mickpl +583
Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy boomerzy mieli zwykłą robotę, całe życie zarabiali przeciętne wynagrodzenie, nie robili karier, interesów czy fikołków - a mimo to praktycznie każdy mieszkanie dostał albo kupił, był w stanie odchować dzieci i jeszcze ma teraz normalną emeryturę.
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu
Kupiłem zlew franke i dostałem do niego taki oto syfon. Planowałem w szafce pod zlewem mieć wysuwaną szufladę z śmietnikami, ale z tak głęboko schodzącym syfonem chyba to nie wchodzi w grę.
W ikei sprzedają syfon który ma poziomą rurkę do tyłu szafki i tam jest cała aparatura - https://www.ikea.com/pl/pl/p/lillviken-syfon-z-sitem-10311539/ . Byłoby to spoko rozwiązanie, gdyby nie to, że nie obsługuje korka automatycznego, a mój zlew ma już nawiercone dwa otwory.
Macie pomysł jak podejść do tego zagadnienia? Czym zaślepić drugi otwór gdybym użył syfonu z ikei? Myślałem też żeby użyć części syfonu z ikei, ale tę górną cześć zawierającą sitko i podłączenie odpływu awaryjnego wziąć z franke. Niestety ikeowy zdaje się mieć znacznie większy gwint. Myślałem też o zrobieniu poziomej rurki między sitkiem a tyłem szafki, tylko nie wiem czy to są jakieś standardowe rurki czy nie.
źródło: image
PobierzLaveo Space Saving syfon zlewozmywakowy biały OKS123T
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: Elementem (zawór mimośrodowy?) z zestawu Franke. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
IKEA zazwyczaj ma niekompatybilne części. Nawet w ich fotelach jest kompletnie inna średnica montażu kółek niż stosuje cały, dosłownie cały światowy rynek. ¯\(ツ)/¯ Na szczęście hydraulika zna różne przejściówki, przelotki i kombinacje, może coś uda Ci siędobrać.
https://www.mediaexpert.pl/dom/lazienka/syfony/syfon-do-zlewozmywakow-franke-112-0551-361-szary?gQT=1
chyba to mi wystarczy