Wpis z mikrobloga

nie jeździ/nie jeździł Maybachem

@Tomek3322: Był widywany jeszcze 20 lat temu i było to bardzo szeroko opisywane. Doskonale pamiętam, bo wtedy to był najdroższy seryjny samochód na świecie i chyba każdy pasjonat motoryzacji wiedział, o co chodzi.
Maybach 57 za 1.4mln - przy medianie zarobków w okolicy 1500zł, jakieś 4x mniej niż obecnie. ;)
  • Odpowiedz
@gargantel: Plusik miras, bo wiara to nic złego, ale u nas to sie zrobił jakichś katotaliban coś jak muzułmanie tylko u nas inny bożek, a księża smaża palnik w pałacu ¯\(ツ)/¯ PiS z tego kraju zrobił jedno wielkie muzeum i ta wiki o wolsce i muzeum IV RP i z tym godłem dwóch kaczorów to sie teraz sprawdza. Rzygać mi sie chce jak tylko o tym pomyśle + wszędzie kaczor
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: pora na ostry reset i powrót do Wiary, a nie tego gunwa, które z KK się zrobiło przez upolitycznienie i raki typu Ojciec Maybah.
Franciszkanie u mnie jeszcze trzymali poziom, ale od dawna nie bywam, to teraz nie wiem.
Ludzie, szczególnie w trudnych chwilach, potrzebują duchowego wsparcia, także popytu nie zabraknie, jeżeli KK wróci do bazy sprzed konkordatu.
  • Odpowiedz
@Tomek3322: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/samochody-od-bezdomnego-i-miliony-na-dziela-oto-majatek-ojca-rydzyka/gjv04zk Nikt normalny nie powiedziałby, że ma auta takie, ale 2 i tylko w biurze np. od bburago. On miał użyczone to auto koło 2004 roku. Angora o tym pisała. Woził się nim, ale jak to wyszło, przesiadł się do mniejszych aut, takich jak to Audi np. Sam prywatnie od lat kupuję na firmę pewnie nowe wozidełka toyoty. Corolla chyba była ostatnia. Ponadto jak on użytkował te auto było
  • Odpowiedz