Aktywne Wpisy

bydlo +74
nie mogli zmienić koloru skóry to zmienili kolor oczu. dziewczynka miała niebieskie, teraz ma brązowe
#shrek
#shrek

źródło: 5b439a56b61095c32618d1a627a2a692
Pobierz
WhoDidThatToYou +615
Z tą kultową już sceną z filmu Shrek 2 wiąże się ciekawa historia.
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich

Ostatni raz wymieniałem w/w rzeczy we wrześniu 2023, dodałem dzisiaj do koszyka na allegro filtry z olejem i wyszło prawie 200zł... dramat. Przekonajcie mnie, że tak częsta wymiana filtrów jest bez sensu i tylko zaszkodzę silnikowi.
#motoryzacja #samochody #pytanie
źródło: filtry_drogo
PobierzCzy zmienianie wszystkich filtrów: kabinowy, powietrza, paliwa, oleju co rok/10k to przesada?
@blahajo: najdrożej mi wychodzi za filtr powierza... a może wystarczy go odkurzyć?
@jackblackcanada:
Filtr kabinowy wedle uznania, ja wymieniam raz na pół roku.
Co 2 lata filtr powietrza. Filtr paliwa to tylko po zakupie w używanym aucie.
Olej czasami nawet co 5k km a czasami co 20k będzie ok, nie można wrzucać wszystkich filtrów do jednego worka i każdemu przypisać ten sam okres wymiany. To zależy od wielu czynników.
@r5678: ja wrzucam do zmieszanych to źle? czy na PSZOK muszę to wywozić?
@CalibraTeam: Dramat, raz do roku 200 zł, zbiórkę załóż jak nie potrafisz poradzić sobie z utrzymaniem auta
@CalibraTeam: kogo stać na konia i wóz, to stać i na powróz
@r5678: on trolluje po prostu
Kabinowy to raz w roku, na wiosnę najlepiej. Olejowy przy oleju, raz w roku.
A paliwa to już w zależności od potrzeb, nigdy nie miałem samochodu tak długo, żebym był zmuszony wymieniać w nim filtr paliwa xd
@olokynsims: widocznie jesteś podatny na reklamy