Wpis z mikrobloga

Mam.pytanie do osób które odbierały kiedykolwiek nowe auto z salonu.

Byłam na takim odbiorze wczoraj i trochę inaczej to sobie wyobrażałam. Nie jest to jakaś marka premium, ale mimo wszystko auto nie kosztowało 50k. Było to na takiej zasadzie "masz i spier.....". Może to przez to, że tego dnia nie było naszego doradcy, a może to standard? Jak to u was wyglądało?

#motoryzacja #samochod #auta
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 12
@sberatel nie, na przykład zapalić światło a nie pokazywać auto w ciemności, zaprezentować jakieś funkcję, jak używać panelu itd. Co gdzie widać, czy pomóc wstępnie skonfigurować klientowi samochód
  • Odpowiedz
@labelle: no to iks de. kupujac mercedesa czy lexusa sa kokardy na aucie, kupujac dacie masz klucze i elo, ale vw zazwyczaj trzymal poziom w kwestii odbioru. moi znajomi jak odbierali to byla cala szopka. widocznie dany dealer/doradca dali d--y
  • Odpowiedz
via Android
  • 13
@dlaczego_michau znajomy odbierał bardzo podobnego troca ale u innego dealera i miał chociaż kokardę na aucie i pomogli mu skonfigurować jego profil xd nie oczekuje szampana i fajerwerków no ale mimo wszystko słabo to wyglądało. Doradca też nic nie mówił za bardzo xd może to kwestia tego że był to inny doradca niż ten który prowadził z nami cały proces
  • Odpowiedz
No a czego oczekiwałaś, balonów i konfetti? Oglądasz, wybierasz opcję jaka cię interesuje, wpłacasz zaliczkę, dostajesz termin odbioru. Stawiasz się w podanym terminie wpłacasz resztę pieniędzy podpisujesz papiery i dojeżdżasz. Nie ma szampana, konfetti, poczęstunku, balonów czy orkiestry.
  • Odpowiedz
Byłam na takim odbiorze wczoraj i trochę inaczej to sobie wyobrażałam. Nie jest to jakaś marka premium, ale mimo wszystko auto nie kosztowało 50k. Było to na takiej zasadzie "masz i spier.....". Może to przez to, że tego dnia nie było naszego doradcy, a może to standard? Jak to u was wyglądało?

@labelle: U mnie było trzech muzyków, których salon podnajmuje. Dostałem kwiaty i czekoladki, właściciel salonu uścisnął mi rękę.
  • Odpowiedz
nie, na przykład zapalić światło a nie pokazywać auto w ciemności, zaprezentować jakieś funkcję, jak używać panelu itd. Co gdzie widać, czy pomóc wstępnie skonfigurować klientowi samochód

@labelle: powiem ci tak: byłem świadkiem odbioru TOYOTY w salonie i była kokarda, odbiór w głównym pomieszczeniu w salonie, dobrze oświetlonym. Pracownik wyjechał autem przed salon, przekazanie kluczy. Propozycja pożyczenia miernika lakieru w przypadku chęci sprawdzenia auta. Zero poganiania.

Byłem pod wrażeniem i
  • Odpowiedz