Wpis z mikrobloga

Patrzę na Renault Megane II i dochodzę do wniosku, że ten design prawie się nie zestarzał (no prawie). Według mnie nie sprawia wrażenia auta z innej epoki, nie odstaje wizualnie od dzisiejszego świata.

A miał premierę 23 lata temu, jak szybko ustaliłem w tym czasie:

- W niektórych telefonach zadebiutowały MMSy, mało kto wiedział jeszcze co to jest
- Nie było (tej) wojny w Iraku
- Nie było afery Rywina
- PiS i PO to był plankton w sejmie, opozycja
- Nie było 3 części Władcy Pierścieni, nowością w polskich kinach była druga, nie było jeszcze premiery Dnia Świra
- Nikt jeszcze nie znał Evanescence – „Bring Me to Life”, „Numb” Linkin Parku, „Hey Ya!” OutKastu, 50 cent jeszcze nawet nie wydał pierwszej płyty

A ten antyk wciąż jeździ po ulicach i naprawdę nie wygląda źle.

#motoryzacja #samochody #ciekawostki
Serrrek - Patrzę na Renault Megane II i dochodzę do wniosku, że ten design prawie się...

źródło: i746im64m467im46

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Serrrek: no i budę ma dobrze zabezpieczoną. Praktycznie nie ma na nich korozji, zawieszenie też często jest jeszcze w ładnym, czarnym kolorze, części są tanie, silniki nie najgorsze (1.5 dCi miało swoje problemy, ale już zostały chyba tylko te lepsze), dobrze znoszą gaz. Trochę miewa problemy z elektryką, i wnętrze może pozostawiać trochę do życzenia (fotele się wygniatają, oraz w tamtych latach było modne gumowane wnętrza, co z biegiem czasu
  • Odpowiedz
to ciężko kupić coś lepszego

@Strigiformesman: Ja przejeździłęm Laguną II 2.0 135KM ponad 160 tysięcy i mam takie samo zdanie. Jak chciałem kupic, to ludzie się za głowę łapali, a jednak było to chyba najlepsze auto, jakie miałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Serrrek wczoraj widziałem, to właśnie pierwsze co pomyślałem, że auto się zestarzało tak samo jak Peugeot 206. Z 20 letnich aut które się nie postarzały jakoś bardzo to mazda 3. Dzisas ależ wypisał jak bym miał pisać co przeżyło moje polo z 82 roku czy Trabant z 90
  • Odpowiedz
  • 0
@game_changer jak widzę na ulicy 206 to akurat rzuca się w oczy trochę się desing postarzał, nie żeby coś 206 dużo wyginęło i w sumie zawsze to auto mi się podobało.
  • Odpowiedz