Wpis z mikrobloga

#kiszak #arkadikuss jak to jest, że tych dwóch panów, walczy z ich zdaniem niewiarygodnymi recenzjami w trosce o konsumenta, żeby nie wydał pieniądzy na wadliwy produkt. A ty msamym reklamują stronne z kluczami, gdzie pokazują na swoich filmach olbrzymie obniżki na nowe gry, nie informując o tym, że cena nie zawiera vat (jak sie o to ich spytasz to twierdzą, że nie wiedzą kto jaki podatek płaci, choć nagrywają dla polaków xD) oraz nie informują o tym, że po zakupie klucza i wykorzystaniu go na np. steamie nie przysługuje możliwość zwrotu produktu i wtedy wychodzi na to, że za np. nowe KCD2 zapłacisz tylko o kila złoty mniej niż na steamie, ale za to nie masz praw do zwrotu produktu xD ale to recenzenci źli bo klucz dostali od wydawcy xD oczywiście wiadomo, że mają to w brifie, więc pewnie są tego świadomi
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samael4018: pomijając całą sprawę Kiszakowo-arkadikusową, to jeśli kupisz grę w pudełku i wykorzystasz kod Steam z pudełka, to tez nie masz prawa do zwrotu. To jest generalnie większy proble, którym powinna się zająć Unia Europejska.
  • Odpowiedz
@samael4018 zmień region.

A co do zwrotów - z humbla i innych kluczykowni też nie ma. Masz pretensje do świata że działa jak działa. Przecież idiotyczne byłoby, że miałbyś robić zwrot aktywowanego na Steam produktu z klucza kupionego na kluczykarni (czyli spoza Steam). To normalne. Robisz taki REACH dla samej p-----------i jak to tylko możliwe. Btw zarówno pisma i portale reklamują kluczykarnie, wieeeeec?
  • Odpowiedz
@samael4018: już nie mówiąc o tym jak arkadikus jedzie po p2w po czym w innym filmie reklamuje grę p2w XD i nie widzi w tym problemu koło klawitera nawet nie stali z obiektywności
  • Odpowiedz
  • 6
@arkadikuss: chodzi mi o to, że np. kreujecie się na nie zależnych recenzentów, że ogłaszacie co to niektóre firmy zakazują o informowaniu w brifach ( kiszak, sam już zleakował to, że podobno osoby które pójdą na współprace z Ubisoftem muszą nagrać 7-8 filmów przez co odrazu nastawiał ludzi negatywnie do przyszłch osób co nagrają pewnię większą liczbe filmów o Assasynie), że nie dostajecie kluczy za krytyke poprzednich gier dużych wydawców,
  • Odpowiedz
@Holocep widziałeś te reklamy? Praktycznie każdy ma z nich bekę poza kompletnymi odklejencami. Ale jeśli wolisz być tym drugim to why not :)

Przygotuj się na rany za kilka dni, leci hero wars znowu :)
  • Odpowiedz
@samael4018: P-----------a dla samej p-----------i. Jak kupujesz grę w pudełku i jest w niej kod na steam, to też nie możesz jej zwrócić ani w sklepie ani na steam, a też nie jest to napisane na opakowaniu.
A co do kupowania kluczy no to nie wiem co ty gadasz, że cena kilka zł mniejsza niż na steam XD Ostatnio kupiłem KCD2 Gold Edition na Enebie za 230zł + 24zł opłaty
  • Odpowiedz
  • 0
@arkadikuss: z tego linku wychodzi na to, że GGG nie autoryzuje sprzedaży kluczy i jedyną legalną opcją zakupu, jest kupno supporter packa. Więc wychodzi na to że IG nie ma legalnych kluczy od wydawcy, tylko od osób 3. Mogą być to gracze co mieli klucze w zapasie, a mogą być też z kradzionych kart.
  • Odpowiedz
@samael4018: Ok, ten post właśnie widziałem, ale to jeden z niewielu. Nie wykluczam tego, ale troszkę tutaj niewiadomych. Wolałbym oficjalny statement GGG. Wiem, że wielu graczy kupiło na IG klucze w Early i nie było żadnego problemu - z wieloma grałem. Mimo wszystko mam swoją społeczność, więc mogę to jakoś zweryfikować. Ale oczywiście tez nie musisz mi wierzyć "na słowo". JEdnak wydaje mi się, że gdyby GGG dawało za to
  • Odpowiedz
@samael4018:

Już teraz wiem dokąd ta dyskusja będzie zmierzała, ale niech będzie - postaram się odpowiedzieć normalnie.

chodzi mi o to, że np. kreujecie się na nie zależnych recenzentów, że ogłaszacie co to niektóre firmy zakazują o informowaniu w brifach ( kiszak, sam już zleakował to, że podobno osoby które pójdą na współprace z Ubisoftem muszą nagrać 7-8 filmów przez co odrazu nastawiał ludzi negatywnie do przyszłch osób co nagrają pewnię większą
arkadikuss - @samael4018:

Już teraz wiem dokąd ta dyskusja będzie zmierzała, ale nie...

źródło: Zrzut ekranu 2025-02-08 181858

Pobierz
  • Odpowiedz
@arkadikuss: A jeszcze na koniec co do zamieszczania reklam - obejrzyj sobie kiedyś proszę film z okazji 30k subów.
Tam jasno i wyraźnie mówię widzom - tak, reklamy u mnie będą. Na każdy temat.

JEDYNE co jest u mnie nietykalne - to właśnie opinia o grach. Uważasz, że nie gram w otwarte karty po czymś takim?
  • Odpowiedz
@Lobotomy_Enthusiast: Jadolog jest autorski akurat, wypraszam sobie. Na twitchu zostało to zapoczątkowane.
OCZYWIŚCIE, że używam tego w tagach. Połowa wyszukiwań z tego hasła jest, r u serious? xD Co ma tagowanie do tytułowania się - nie wiem. W takim razie jestem też STEAMEM i PS5, c--j w logikę xD
  • Odpowiedz
@arkadikuss: tak jadolog autorskie tylko szkoda, ze padlo u menelobijcy na streamie z milion razy. Btw, myslisz ze ludzie sie tak na Ciebie uwzieli i bez powodu porownuja Cie do kiszaka? Wy tam wszyscy sie zachowujecie jak w sekcie, wystarczy na was spojrzec i na pierwszy rzut oka widac, ze stykacie sie tam koncowkami, klakierzy.

wystarczy jedna wiadomosc na czacie i czesto widac kto jest kogo widzem tam u was
  • Odpowiedz