Wpis z mikrobloga

#atthost To samo odpisywaliście raz za razem w korespondencji dotyczącej moich domen a skończyło się jak się skończyło. Oba kody dostałem bez wypełniania formularza czy zdobywania podpisu kwalifikowanego. Polecam wszystkim drogę opisaną przeze mnie, gdyż interpretacja tej firmy (athhost.pl, netart czy nazwa.pl) obowiązujących przepisów wprowadza klientów w błąd. Skrajne nadużycie i dark pattern.

W regulaminie transfer domen NASK, dostępnym pod adresem DNS.pl (https://www.dns.pl/prawa_abonenta_domeny_pl) punkt 6 mówi "Możesz przenieść obsługę domeny od rejestratora X do rejestratora Y. Na twoje żądanie rejestrator zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod authinfo. Rejestrator nie może uzależniać wydania kodu od spełnienia dodatkowych warunków, w tym uiszczenia opłaty. Należnych mu opłat może dochodzić (jeśli się na nie zgodziłeś, np. akceptując regulamin rejestratora, warunki promocji) niezależnie od wydania kodu."
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Informacje zawarte w poście są nieprawdziwe. Nie pobieramy opłat za wydanie kodu AuthInfo, a procedura jego uzyskania jest zgodna z regulaminem usługi. Każdy rejestrator może mieć inną procedurę w kwestii udostępnienia kodu, o czym można przeczytać na stronie https://www.dns.pl/transfer_domeny_pl.

Jeśli masz jakieś pytania co do kwestii kodu AuthInfo, prześlij do nas wiadomość w tej sprawie na pomoc@atthost.pl.
  • Odpowiedz
  • 1
@AttHost_pl: informacje rozprowadzane przez Państwa są nieprawdziwe. Możecie mieć różne procedury ale procedury te nie mogą łamać pozostałych punktów wytycznych NASK, o których pisałem we wcześniejszej odpowiedzi. Wyrywacie sobie punkty wytycznych NASK z kontekstu i oszukujecie ludzi twierdząc, że nie pobieracie dodatkowych opłat ale zdobycie podpisu kwalifikowanego jest płatne, tak samo jak wysyłanie formularza pocztą tradycyjną i użytkownik może to podważyć - jeżeli nie dacie użytkownikowi alternatywnej, darmowej metody weryfikacji
  • Odpowiedz
Udostępniamy różne sposoby dostarczenia wniosku o wydanie kodu AuthInfo, które są opisane w regulaminie usługi, akceptowanym przez każdego użytkownika. Ponownie przypominamy, że każdy rejestrator może mieć własną procedurę w kwestii udostępnienia kodu AuthInfo. Chcemy również zaznaczyć, że w zależności od nadrzędnego rejestratora procedura wydania kodu może się zmienić. W przypadku jakichkolwiek zastrzeżeń prosimy o wiadomość w tej sprawie bezpośrednio na pomoc@atthost.pl.
  • Odpowiedz
  • 1
@AttHost_pl: Procedura jest następująca:

1. Dostaniecie prośbę o wydanie kodu authinfo z autoryzowanego adresu email właściciela.

2. Wydajecie kod
  • Odpowiedz
@Cywil00: może pochwal się nazwami tych domen bo coś tu ściemniasz xD robiłem kiedyś w domenach (na szczęście nie w grupie netart spółka zło czy inne molochy) i o ile może uda ci się tą drogą uzyskać coś od ICANNA to od NASK nie ma co liczyć, w życiu .pl ci nie wydadzą bo nie łamie to ich regulaminu.
  • Odpowiedz
  • 1
@totally-unobjective: Możesz mieć rację w sprawie NASK, bo obie domeny, które przeniosłem były .com. Od tamtego czasu wystosowałem pismo do jednych i drugich - NASK stwierdza, że "Umowy związane z utrzymywaniem i obsługą nazw w domenie .pl stanowią umowy cywilnoprawne.", czyli można dochodzić swojej racji tylko z kodeksu cywilnego lub ustawy o ochronie konsumentów. Zatem czas na pismo do UOKiK.
  • Odpowiedz
@totally-unobjective: Skargi na rejestratorów zawsze też wysyłałem do ICANN. Nie ma się co babrać i kopać z koniem. Ich psim obowiązkiem jest udostępniać kody auth na wniosek właściciela, anie wymyślać utrudniające ten proces procedury.
  • Odpowiedz