Wpis z mikrobloga

#zalesie #motoryzacja

Filtr oleju w sklepie 40zł brutto, filtr oleju na allegro 10zł brutto. Producent ten sam. Chyba nawet pierdoły zaczne na allegro zamawiać bo 400% procent narzutu to coś tu nie tak
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@credenss: Pale elektryka w samochodzie wiec często kabinowy mam do zmiany.
Kiedyś wymieniałem u mechanika wraz z innymi filtrami ale zawsze 30-45zl na fakturze.
Zamówiłem z ali 24sztuki za 50zl i teraz nie oszczędzam tylko często zmieniam( ͡° ͜ʖ ͡°)
To się nazywa przebitka a nie jakieś tam 400%
  • Odpowiedz
@CH3j: taki filtr to sobie możesz w dupę wsadzić
chodzi o to aby jednak oczyszczał to powietrze i zatrzymywał jak najwięcej szkodliwych cząstek czy zapachów.. jakiś chiński papier to skuteczny będzie w podcieraniu tyłka czyli dosłownym włożeniu go sobie w dupę. w zasadzie mógłbyś go wyjąć i efekt byłby taki sam, ale przynajmniej ciała stałe jak np liście zatrzyma.
  • Odpowiedz
Pale elektryka w samochodzie wiec często kabinowy mam do zmiany.

@CH3j: jakie znaczenie dla zuzycia filtra kabinowego, ktory oczyszcza powietrze dostajace sie z zewnatrz do kabiny ma palenie elektryka wewnatrz tej kabiny?
  • Odpowiedz
@CH3j: to tylko twoje wrazenie. filtr kabinowy filtruje powietrze, ktore WPADA do kabiny. to, co sie dzieje w kabinie nie ma dla niego znaczenia. mozesz sobie rozpalic ognisko na fotelu pasazera, a filtr bedzie czysty.
  • Odpowiedz
@credenss: taki sklep to ten filtr kosztuje w hurtowni 8zł, wraz z kosztami działalności to wychodzi 20, żeby mieć jakiś zysk to muszą sprzedać za 30 (i za tyle sprzedają mechanikom z upustem), a prywatnemu odbiorcy sprzedadzą za 40.
  • Odpowiedz