Wpis z mikrobloga

88 + 1 = 89

Tytuł: Rozdroże kruków
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★★★
ISBN: 9788375782073
Wydawnictwo: superNOWA
Liczba stron: 292
Ale to bylo dobre.
Duuzo lepsze niz Sezon Burz, bardziej w stylu opowiadan niz sagi wiedzminskiej.
Nie mamy tutaj ratowania swiata a raczej rozne, zwykle, przyziemne problemy jakie mozna napotkac w a'la sredniowiecznym krolestwie fantasy :) Jest akcja, intryga, rozterki moralne, poglebienie "lore" swiata wiedzmina. Cudownie bylo znowu przeniesc sie do tego uniwersum i przezywac przygody z Geraltem. Polecam wszystkim.

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #wiedzmin #thewitcher #sapkowski #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
abralinc - 88 + 1 = 89

Tytuł: Rozdroże kruków
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: fant...

źródło: 1229302-352x500

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@abralinc o I dzięki za polecajke , gdzieś mi mignęło słuchowisko z tego ale nie wiedziałem czy warto kupić po sezonie burz, który był jakiś taki nie wiem , byle jaki.
No nic dzięki jeszcze raz
  • Odpowiedz
@abralinc: Dla fanów na pewno warto przeczytać. Sam pochłonąłem książkę na raz, bo i jest stosunkowo krótka. Jednak, jak dla mnie, poziom jest bardzo daleki od Sagi Wiedźmińskiej, także niższy niż w Sezonie Burz.
Kiedy czytałem poprzedni prequel, czułem emocje związane z powrotem do tego świata i nowymi przygodami Geralta. Dalej pamiętam dobrze sporo scen. Koral, Mozaik, Nimue, Lisica, strażniczki, sprawa sądowa...
Z kolei z Rozdroża Kruków już teraz pamiętam
  • Odpowiedz
@abralinc: coś czuję że ocena zawyżona tylko dlatego że to Geralt. Pierwsza 1/3 książki to grafomania i chyba sobie Sapkowski musiał przypomnieć jak się w ogóle pisze książki. Dopiero potem się rozkręca i wchodzi na swój poziom w ostatniej tercji. Imo bardziej naciągane 7 na 10
  • Odpowiedz