Wpis z mikrobloga

W TROSCE O POLSKIE RODZINY zrobiono wrzutkę o zniesieniu minimów parkingowych do specustawy o gruntach.

Wcześniej było w ustawie o pomocy powodzianom, z czego bekę miał nawet Stanowski i ostatecznie usunięto XD

Przypominam, że ten straszny, nieludzki, antyrodzinny wskaźnik stanowi, że na mieszkanie ma być 1,5 miejsca parkingowego w zabudowie śródmiejskiej.

#nieruchomosci
mickpl - W TROSCE O POLSKIE RODZINY zrobiono wrzutkę o zniesieniu minimów parkingowyc...

źródło: parkingi

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 718
@KapralKing2: Z tym pchaniem zniesienia minimów miejsc parkingowych to chodzi o nic innego jak o wyciśnięcie większego PUM i budowania mniejszych mieszkań. Obecnie to jest jedyny bezpiecznik przed upychaniem maksymalnej liczby 25 metrowych apartamętów, bo właśnie trzeba te okropne miejsca parkingowe zagwarantować.

Konsekwentnie powinni znieść to minimum 25 metrowego mieszkania to wreszcie będzie jak w Japonii XD
  • Odpowiedz
@mickpl:

Zdaniem eksperta

Pytanie w jakiej dziedzinie ten człowiek jest ekspertem. Stawiam dyche, że w fikołkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mickpl To jest dzicz akurat. I tak cały kraj zasrany samochodami, połowa zaparkowana nielegalnie i nikt nic z tym nie robi, w przeciwieństwie do krajów cywilizowanych.
  • Odpowiedz
@mickpl: A potem kwik i problem, że kurier czy ekipa remontowa na chodniku stoi, bo nawet nie ma j------o miejsca "technicznego" żeby na 15 minut małym busem stanąć. Pomijam to, że droga dojazdowa zastawiona później samochodami z dwóch stron i nie da się przejechać większym osobowym, a jak wybuchnie pożar to ola boga, strażacy nie mogli się przepchać wozem bojowym bo wszędzie nastawiane szrotów.
  • Odpowiedz
@Simple-Man: Już spieszę z wyjaśnieniem:

Narzucanie odgórnych wskaźników parkingowych nie uwzględnia specyfiki lokalnych uwarunkowań, takich jak dostępność transportu publicznego czy zmieniające się preferencje mieszkańców, którzy coraz częściej kierują się w stronę zrównoważonej mobilności.

Ludzie coraz mniej chcą jeździć samochodami. ( ͡°
  • Odpowiedz
@mickpl: ja czekam aż ktoś weźmie sie wreszcie za te PRSy które istnieją właściwie tylko po to żeby kurniki mogły udawać hotele co daje korzystniejsze wskaźniki parkingowe
  • Odpowiedz
@mickpl: jak sie złożyło obietnice przedwyborczą deweloperuchą to trzeba ją spełnić.
Nie trzeba im co 3 miesiące przy każdej ustawie przypominać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No jakie to są gnidy to ja nie mogę. Pewnie! Najlepiej przewalić odpowiedzialność na samych ludzi i mieszkańców okolicznych osiedli.

Deweloperami gardzę chyba najbardziej.
  • Odpowiedz
@mickpl: kwiki jednej strony kwikami, fikołki drugiej fikołkami a ja nie mogę kupić nowego mieszkania bez komórki i parkingu bo nie. Mam dopłacić 1/4 wartości nierucha za coś z czego nie będę korzystał bo auta nie mam a z komórki i tak mi wszystko zajebią.
No brak profitu.
  • Odpowiedz
@mickpl w Japonii żeby kupić samochód trzeba udowodnić w urzędzie miasta, że ma się miejsce żeby go parkować ☝🏻 inaczej nie zarejestrują: i to jest rigcz👍🏻
  • Odpowiedz
@evilman_: jak gardzę xD
no i na cholerę ci te 25mkw? nawet porządnego tv nie wsadzisz czy innego sprzętu bo zamiast oddzielnej kuchni masz aneks którego nie odizolujesz od pokoju i podczas gotowania cały tłuszcz osiada się wewnątrz elektroniki.
co do samego metrażu, wsadzisz 4 rowery biurko+pc trenażer + szafkę z książkami i nawet nie masz gdzie spać bo się łóżko nie zmieściło. to że ty chcesz być robakiem to
  • Odpowiedz
To jest dzicz akurat. I tak cały kraj zasrany samochodami, połowa zaparkowana nielegalnie i nikt nic z tym nie robi, w przeciwieństwie do krajów cywilizowanych.

@ish_waw: no chyba oprócz likwidowania miejsc parkingowych
  • Odpowiedz