Aktywne Wpisy

bugg +619
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

pablonzo +138
Ależ mi wcale nie jest przykro xD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzWykop.pl
Co mi wystarczy? Stabilne 60fps przy 1080p na max ustawieniach bez wazeliny, więcej w sumie nie potrzebuje, może kiedyś wleci jakis monitor 4k ale wątpie, bo póki obecny się nie podda, nie widze sensu kupowania czegoś lepszego, bo nie gram w żadne gry, gdzie potrzeba miliarda FPS, żeby być lepszym i napewno się to nie zmieni. Pogrywam od czasu do czasu w CS2 ale... szybko odpuszczam przez masę cheaterów.
Ot gram sporadycznie ale jak już się wkręce to potrafie miesiącami codziennie (RDR2) i męczy mnie fakt, że całe życie grałem na PC takich no średniawych (bo budżet nie pozwalał) i trzeba było kombinować z ustawieniami xyz, żeby było płynnie. Teraz ma być na pełnej k----e bez wyjątków. Obecny PC jest bazowo z 2015 roku, po małych upgrade procesora i grafiki za grosze dotrzymywał kroku aż do teraz ale już widzę, że co raz to nowsze produkcje sprawiają mu problemy no i jak wspomniałem, jestem zmęczony kombinowaniem i szukaniem kompromisów, żeby było płynnie 60fps. Wymieniać PC za kupę kasy co 10 lat to też nie jest jakiś mega wydatek, nie oszukujmy się.
Ogólnie znalazłem ziomka, który sprzedaje swój używany PC, półroczny, bo zalał formę i niestety gaming odchodzi w niepamięć, cena 2500EUR
Asus z790 plus wifi
i9 14900k
RTX4080 Super
Samsung 990 Pro 2TB
Asus Rogstix 1000W Gold
Corsair VENGEANCE 64 GB (4x16 GB) DDR5 DRAM 7200 MHz
Chłodzenie wodne procka bequiet
#komputery #informatyka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@bruhh: dobre wymagania, jak dla komputera za 3.5 tys zł.
Co jest dokladnie nie tak z tym procesorem? nie ukrywam, ze zuzycie pradu nie jest mi obojetne, bo jak ma w--------c tyle co moj obecny pc
Tak,z tych dwóch ten pierwszy, ale tak jak mówisz, będzie goooorący, w--------i tyle prądu co dwa twoje obecne kompy.
Skoro nie potrzebujesz topowej wydajności (w końcu masz monitor 1080p to jeszcze 60Hz), a przy tym jesteś skrzywiony w kierunku Intel +Nvidia, to ja bym na twoim miejscu wziął
@bruhh: być może, ale jak mówiłem obecnie ceny poszły w górę. No i nówki są zwykle droższe niż u----i, więc nie spodziewaj się tego samego co. Ale dla przykładu obejrzyj sobie jak nawet 4070 Ti Super 16GB radzi sobie w 4K (imo zupełnie spoko i na luzie powinien ci wystarczyć
@bruhh: i
plus co kilka lat dochodzimy
@bruhh: tak, głównie dotyczy to inteli właśnie. Dlatego szczególnie w przypadku intela jak już to warto brać najnowszą dostępną platformę.
no chyba, ze zdecyduje sie na kombo amd cpu + gpu nvidia?
@bruhh: na spokojnie do wyrwania. Podesłałem ci @X-PC z gotową ofertą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bez grafiki istotnie taniej.
Niemniej jednak nie stracisz wiele wydajności wybierając tańszy zestaw.
CPU: 7800X3D
GPU: ASUS 4080 Super ProArt OC
Mainboard: ASUS ROG STRIX B650E-I Gaming WIFI
RAM: Corsair Vengance
Ewentualnie ma on jeszcze taki zestaw, ten bardziej prywatny, ledwo co uzwany. To świr IT ktory sklada PCty, pogra chwile i sprzedaje, taki urok jak masz za duzo kasy.
ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC
MSI MAG X670E
@bruhh oczywiście, że pozwala nawet na 256GB. Najłatwiej dokupić drugie 32GB, ale oczywiście nie będzie potrzeby, chyba, że za 2-3 lata.
Oba równie dobre wydajnościowo.