Wpis z mikrobloga

@wszystkogra: 263cm i łączenie blatu? Każda sieciówka ma co najmniej trzymetrowe blaty.

Mnie by strasznie ta blenda na środku w-------a. Wolałbym ją dać po lewo przy ścianie lub zrobić jedną większą po prawej
  • Odpowiedz
@wszystkogra: Jak będziesz sięgać do górnych półek w szafce pod szarą ścianą?
Czy tam jest zmywarka 45cm? Jeśli tak to przerób projekt żeby było regularne 60cm - podziękujesz mi później
Co z przestrzenią w szafce na dole po prawej stronie od zlewu? Od zlewu się tam nie dostaniesz a z drugiej strony są szuflady z tego co widzę
Drzwiczki nad okapem jaką mają szerokość? Słabo to wygląda takie niesymetryczne
Podłącz okap do wentylacji -
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau: ta blenda po środku jest po by złapać linie górnych szafek z dolną, ale też nad tym myślałem, żeby to odpuścić i po prostu dać jedną większą po prawej. Blaty w Ikei mają 246cm
  • Odpowiedz
  • 0
@weller: myślisz, że tam do ściany nie sięgnę? Tak zmywarka 45cm - starczy mi. Szafka na okap 60cm.
Co masz na myśli z "Co z przestrzenią w szafce na dole po prawej stronie od zlewu? Od zlewu się tam nie dostaniesz a z drugiej strony są szuflady z tego co widzę"?
  • Odpowiedz
@wszystkogra: w sumie podobny układ kuchni do naszej, tylko u nas sciana frontowa 296 a boczna (od lodówki do sciany frontowej) 90. Nie wiem ile gotujesz, ale jak dla nas to miejsca roboczego jest troche mało na Twoim układzie. U nas dołożyliśmy wyspę na środku. I Ciebie jest problem, bo masz drzwi, ale jak trochę byś przysunął w kierunku lodówki wyspę to może by się udało coś fajnego zmontować. Zależy
  • Odpowiedz
Blaty w Ikei mają 246cm

@wszystkogra: to blat (albo i całą kuchnię) kupiłbym w innym miejscu. Jeszcze tego brakowało, żeby na tak krótkim blacie oglądać łączenie.

ta blenda po środku jest po by złapać linie górnych szafek z dolną

@wszystkogra: nigdy i tak nie zobaczysz tej linii szafek, a tak blenda będzie kłóć po oczach każdego gościa.
  • Odpowiedz
@wszystkogra: Zobacz sobie w swojej obecnej kuchni czy byś sięgnął - moim zdaniem nie lub będzie to szalenie niewygodne. Ja bym jechał z górnymi szafkami aż do lodówki
Mam dwóch znajomych co myśleli że im zmywarka 45cm wystarczy a teraz żałują albo myją garnki osobno albo ręcznie.
Z obrazka wynika że w kącie pod prawą ścianą będzie niewykorzystana przestrzeń. Idziemy od lewo : cargo, pierkarnik, zmywarka, szafka pod zlewem, w
  • Odpowiedz
@wszystkogra: okropnie ten projekt wygląda. Zgodnie z tymi głupimi wytycznymi. Te szafki wcale się nie maczują góra dół wiec efektu o kotry Ci chodzi nie masz obawiam sie.

Płytę dałbym maksymalnie w lewo, ~10 cm od sciany. Nic tam nie bedziesz trzymał. Garnka nie odłożysz a zyskasz spory blat ciagiem nad zmywarką.

Lodówkę bym zabudował żeby odgrodzić cała przestrzeń i zyskał szafkę nad nią.

Nie mają wyższych szafek? albo te
  • Odpowiedz
@wszystkogra: ikea ma straszne ceny, popytaj u lokalnych stolarzy o wycenę - u mnie było to kilka k taniej niż Ikea, a stolarz potrafi doradzić i zrobić prawdziwe cuda, kuchnia jest dużo wygodniejsza w użytkowaniu.
Moim zdaniem warto byłoby zrobic szafki do sufitu - nie tylko zyskujesz miejsce do przechowywania, ale też nie będzie Ci się gromadził tłuszcz i kurz na szafkach.
I drugie moim zdaniem - ładna kuchnia jest
  • Odpowiedz
Płytę dałbym maksymalnie w lewo, ~10 cm od sciany. Nic

@bialegomisa: ikea nie zrealizuje takiego projektu (nie robią wycięć w blacie tak blisko krawędzi).

OP: weź ten blat poza IKEA. Na taką długość nawet bym się pokusił o jakiś ze spieku, to nie będzie znacznie droższe niż łączenie trzech blatów z ikei.

Lodówkę zabuduj, daj szafki górne po prawej stronie i wszystkie pociągnij do sufitu.
  • Odpowiedz