Wpis z mikrobloga

#oszukujo #orange
@OrangeEkspert
Jak stracić 15- letniego klienta.
Orange wyzerowało mi konto bo po kilkunastu latach doładowywania w ten sam sposób stwierdzili, że za doładowanie klasyczne nie przyznają mi bonusu GB i nie przedłużą obecnie nakulanych 200GB. Zżarło wszystko na internet bez żadnej wiadomości e-mail o zmianie regulaminu.
Według konsultantów nic nie da się z tym zrobić.
Brawo xD
Pupeteu - #oszukujo #orange 
@OrangeEkspert
Jak stracić 15- letniego klienta.
Orange ...

źródło: xD

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@revoolution ja zużywam około 100 GB na miesiąc, czasem obejrzę film, serial, ściągnę jakąś grę, więc 200 GB to aż nadto. A ty na co zużywasz ze 200 GB to za mało?
  • Odpowiedz
  • 0
@Bpnn: tak ale od teraz śmierdzi im bezpośredni pieniądz z aplikacji bankowych, teraz masz skorzystać z aplikacji mojorange, przekierować się na stronę banku i zapłacić przez aplikację. Czego nie rozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
  • 2
@Alzena: Doładowywałem 50zł co 3 miesiące i dostawałem za to bonus internetu. Nie wykorzystwałem tego bonusu w ciągu 3 miesięcy i po każdym kolejnym doładowaniu pula rosła. Chodzi o to, że teraz przyznają bonus za doładowania ze strony orange.pl lub z aplikacji. Fajnie by było, gdyby poinformowali o tym klienta.
  • Odpowiedz
  • 0
@aarahon: kupiłem kiedyś matce w virgin oferte na karte za 9zł na miesiąc - bezterminowo.
Coś tam zmienili, przypomniałem o bezterminowej umowie. Jest nie do ruszenia, nadal płacę za nią 9zł / mies bez żadnych zmian w taryfie.
Jak nic nie znajdę to pewnie tam pójdę.
  • Odpowiedz