Aktywne Wpisy

mirko_anonim +438
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#feels #rodzicielstwo
Mając 30 lat stałam się jednocześnie wdową i matką. W ciągu jednego miesiąca pochowałam męża i urodziłam dziecko. Mój mąż nie zdążył poznać swojego syna. Nowotwór był na tyle zaawansowany, że każda godzina życia była na wagę złota. Ostatnio przyszedł do mnie nasz prawie 4 letni syn i zapytał się czy pójdziemy do taty, bo chce mu wręczyć zaproszenie do przedszkola na
#feels #rodzicielstwo
Mając 30 lat stałam się jednocześnie wdową i matką. W ciągu jednego miesiąca pochowałam męża i urodziłam dziecko. Mój mąż nie zdążył poznać swojego syna. Nowotwór był na tyle zaawansowany, że każda godzina życia była na wagę złota. Ostatnio przyszedł do mnie nasz prawie 4 letni syn i zapytał się czy pójdziemy do taty, bo chce mu wręczyć zaproszenie do przedszkola na

sforce +126
#gielda jesteście za podatkiem katastralnym od 3 mieszkania? Szczerze mówiąc, pomimo ze mam bardziej wolnościowe poglądy to takie opodotakowanie nie byłoby głupie, częśc ludzi pomyślałoby o innych formach inwestycji .
#jezykhiszpanski #hiszpania #hiszpanski
Jeśli mówi sie o kimś, że lubi piłke to by pasowało.
Oczywiście, że jest niepoprawne. Nie dziwi mnie to, w Polsce są formy niepoprawne których sie używa.
@Izeer: Op miał chyba na myśli w liczbie pojedynczej.
Gdybym o kimś powiedział.
Tu nie ma nic do kumania. W polskim to działa dokładnie tak samo. Weź sobie czasownik podobać się. W liczbie poj. będzie zawsze podoba, a w l. mn podobają. (Analogicznie w hiszpańskim gusta i gustan). I po prostu dopasowujesz osobę: mi, ci, jemu, jej itd (analogicznie w hiszpanskim mi, ti, le, nos,
Komentarz usunięty przez autora
Zarówno 'On/ona lubi piłkę nożną', jak i 'ja lubię piłkę nożną' są liczbą pojedynczą. Więc pewnie pomyliłeś 'liczbę pojedynczą' z 'pierwszą osobą'. Bo zapewne OP myślał, że to znaczy '(ja) lubię piłkę nożną' - liczba pojedyncza, pierwsza osoba.
'On/ona lubią...' to liczba pojedyncza, trzecia osoba.