Wpis z mikrobloga

Jestem z Lublina, słyszałem o nowych blokach w Elizówce, ale okazało się, że to nie fejk xD
Piękna historia pod #nieruchomosci
Była sobie spokojna wieś, będąca praktycznie przedmieściami Lublina, ale były wicewójt Henryk Smolarz, a obecnie dumny poseł PSL (o jakie zdziwienie) działeczki sprzedał pod deweloperkę. Podobno były naciski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I tak do miejscowości gdzie mieszka 2000 osób, wymyślili sobie że wybudują 10 7-piętrowych bloków XD Także jedno osiedle podwoi liczbę mieszkańców.
Deweloper i Urząd Gminy Niemce nie widzi z tym problemu, nie będzie problemu z wyjazdem, wodą, ściekami, Pan deweloper mówi że on jedyne co widzi to szansę na rozwój.

Link do materiału Uwaga! TVN
kamilmajster - Jestem z Lublina, słyszałem o nowych blokach w Elizówce, ale okazało s...

źródło: image

Pobierz
kamilmajster - Jestem z Lublina, słyszałem o nowych blokach w Elizówce, ale okazało s...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@ossprime: w niedziele często wszystko stoi z------e od wiaduktu razem z rondem z powodu ruchu na giełdzie, dodatkowe 500 samochodów nie zrobi różnicy, przeciez pan deweloper by nie kłamał
  • Odpowiedz
@kamilmajster: tak patrząc na mapę no to jest naturalna droga rozwoju miasta, to co mi przeszkadza to jednak to, że to będą bloki 7 piętrowe, tam powinny być jakieś bliźniaki / szeregowce, no max kameralne bloki 4 piętrowe.
  • Odpowiedz
  • 45
@analboss: zgadzam się, myślę że wtedy sprawa by była bez większego echa, bo sporo szeregowców i blizniakow sie tam buduje. Ba, myślę że jakby wybrano inne miejsce na takie blokowisko, też by było git. Tutaj ta działka ma bardzo fajną lokalizację, do galerii Skende z Ikeą się jedzie dosłownie 2-3min, do centrum 15min max.
  • Odpowiedz
@kamilmajster: brak gospodarki przestrzennej i zrównoważonego rozwoju.

Jest sobie małe miasto X, zbudowano przedszkole, szkołę, przychodnie, straż pożarną, policję... i dalej infrastruktura, drogi, rynek, stacja kolejowa...

Po czym mieszkańcy opuszczają to miejsce bo nie ma perspektyw. Infrastruktura za setki milionów złotych dla nikogo. A gdzie idą? Do Lublina i osiedlają się w Elizówce. Gdzie nie ma infrastruktury dla 2000 mieszkańców, a co dopiero 4000. Niewydolna infrastruktura i jej braki. Elizówka nic nie
  • Odpowiedz
@kamilmajster: Not In My Back Yard!
Tylko nie NA MOJOM DROGEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Śmieszy mnie takie zachowanie kiedy to po prostu mieszkania a nie spalarnia śmieci. Kali wybudować dobrze, somsiad wybudować źle. Starzy mieszkańcy nie mają jakoś więcej praw niż nowi, a gęsta zabudowa to mniejsze koszty per/osoba dla wszystkich mediów.

@kamilmajster: tak patrząc na mapę no to jest naturalna droga rozwoju miasta, to co mi przeszkadza to jednak to, że to będą
  • Odpowiedz
@kamilmajster: Podobna sytuacja w Garbach pod Poznaniem. Mala wioska i buduja chyba kilka dosyc wysokich blokow. Byly protesty i akcje ale oczywiscie przeszlo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kamilmajster @kamilmajster

@ossprime: w niedziele często wszystko stoi z------e od wiaduktu razem z rondem z powodu ruchu na giełdzie, dodatkowe 500 samochodów nie zrobi różnicy, przeciez pan deweloper by nie kłamał

pamiętam że za guwniaka (przed 2004, kiedy zrobili nowe al. Spółdzielczości Pracy) zdarzało mi się jeździć do rodziny w Lublinie i ten komentarz pasowałby do tamtego okresu, po prostu zataczamy koło ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
Jestem z Lublina, słyszałem o nowych blokach w Elizówce, ale okazało się, że to nie fejk xD

Piękna historia pod #nieruchomosci

Była sobie spokojna wieś, będąca praktycznie przedmieściami Lublina, ale były wicewójt Henryk Smolarz, a obecnie dumny poseł PSL (o jakie zdziwienie) działeczki sprzedał pod deweloperkę. Podobno były naciski ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I tak do miejscowości gdzie mieszka 2000 osób, wymyślili sobie że wybudują 10 7-piętrowych bloków XD Także jedno osiedle podwoi
  • Odpowiedz
@kamilmajster zwiększyć spust ścieków, kanalizacja wytrzyma. A jak nie wytrzyma, to się najwyżej na tydzień zakaże kupę robić i w tydzień zrobią. No bo przecież tak to działa, prawda? Z prądem i wodą może być podobnie.
  • Odpowiedz
@analboss: Ja myślę, że największym problemem to jest podwoić liczbę ludności we wiosce, nie zapewniając odpowiedniej infrastruktury. Ani dróg, ani przedszkoli, ani sklepów, ani parków, ani żadnej innej potrzebnej infrastruktury. Po prostu, zarobić na działkach, zarobić na mieszkaniach i elo. Gwarancja do bramy.
  • Odpowiedz