Wpis z mikrobloga

Wykop robi się już straconym siedliskiem dla farmy trolli…
Przestałem aktywnie (jak na siebie) udzielać się na tym portalu w momencie kiedy zauważyłem, jak funkcjonują tutaj fejk konta, dyskusja z użytkownikami straciła tutaj sens.
Nie jestem zwolennikiem startu Stanowskiego, tak jak nie byłem zwolennikiem Hołowni. To nie miejsce dla celebrytów. Spoglądam na ten cyrk, jak na coś, co ma otworzyć oczy Polakom. Oczywiście każdy ma swoje poglądy, podejrzenia i teorie spiskowe na temat partyjnych powiązań.
Ale to, jak najeżdża się na niego w tym momencie, kiedy ma po prostu racje na temat manipulowania sondażami już utwierdziło mnie w przekonaniu, że jest niewygodny dla partii każdej opcji (pośrednio dla mediów). To tylko moje zdanie, nie narzucam nikomu (dziwne, że trzeba takie coś powtarzać).
Stano generalnie mówi rzeczy, z którymi ciężko się nie zgodzić, uświadamia już kompletnie ślepe osoby, a na wykopie mimo wszystko i tak ludzie z nim jadą wyszukując inny punkt zaczepienia.
Fakt, że w filmach często sprawiają wrażenie, jakby byli zwolennikami jednej strony, ale nikt nie dopuszcza do siebie, że taki mogą mieć po prostu światopogląd.
Na prawdę mam nadzieję, że to jest ostatnia deska ratunku jeśli chodzi o media, bo w telewizji jest już ewidentny brak obiektywnych stacji, no ale oczywiście mogę się mylić i wszystko może się odwrócić.
Niemniej jednak na ten moment liczę na to że kampania nie będzie prezydencką, a jednak edukacyjna i otwierająca oczy, bo poziom naszej elity politycznej jest dramatyczny i chyba jedyne co może go uratować to konkretna rewolucja.

Do tego cenzura słów jak s-t-rzelać, serio?

#wyznaniezdupy #wybory #kanalzero
eltosteron - Wykop robi się już straconym siedliskiem dla farmy trolli…
Przestałem ak...

źródło: IMG_0984

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na prawdę mam nadzieję, że to jest ostatnia deska ratunku jeśli chodzi o media, bo w telewizji jest już ewidentny brak obiektywnych stacji, no ale oczywiście mogę się mylić i wszystko może się odwrócić.

@eltosteron: twoim zdaniem KZ jest obiektywny?
  • Odpowiedz
  • 0
@framugabezdrzwi: a napisałem, że jest inaczej?
Na prawdę to ostatnie medium, do którego można się o to przyczepić. Jak można powiedzieć, że nie jest obiektywny, skoro od lewa do prawa każdy ma swój program o swojej tematyce i głosi to, co chce. Znajdz mi drugi taki portal/stację, gdzie masz taki wachlarz.
  • Odpowiedz
Jak można powiedzieć, że nie jest obiektywny, skoro od lewa do prawa każdy ma swój program o swojej tematyce i głosi to, co chce.

@eltosteron: zapraszanie ludzi o różnych poglądach nie czyni go obiektywnym. Definicja obiektywizmu jest zgoła inna. To o czym ty piszesz to pluralizm.
  • Odpowiedz
@eltosteron: Naucz się, że w dziennikarstwie/mediach/popkulturze nie ma czegoś takiego jak OBIEKTYWIZM. Jest tylko gust lub punkt widzenia. To nie jest matematyka, że 1=1. Nie ma i nie było NIGDY obiektywnych mediów, artykułów, recenzji, to wszystko są mniej lub bardziej wyważone opinie. A to, że ktoś zaprasza do siebie ludzi z różnego spektrum poglądów, nie czyni go obiektywnym, a jedynie możliwie potencjalnie bardziej interesującym.
  • Odpowiedz