Wpis z mikrobloga

#fotelebiurowe #fotel #fotelbiurowy
Pracuje dużo z domu i szukam fotele który będzie dla mnie wygodny i też będzie estetycznie wyglądał.
Super by było gdyby był skórzany.
Wymiary 88kg, 196 cm

Do tej pory siedziałem na klasyku z ikei (tym za 600 zł)

Budżet jaki mam to 1600-1800 zł. Co warto wziąć?

@fotele_brastech możesz coś polecić?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mbw3 @Mbw3 Cześć :-) jak pewnie wiesz polecam zawsze modele, ktore znam, na których siedziałem i mogę powiedzieć coś z doświadczenia. Poniżej przedstawiam Tobie modele, ktore mam z wykończeniem skórzanym. Są to wersje, ktore mam u siebie na stanie. Jeśli któryś ma potencjał w Twoim domu, to scharakteryzuję wybrany egzemplarz :-)

1. Interstuhl
https://brastech.pl/fotel-biurowy-interstuhl-4/

2. Włoski Sinetica ( jeszcze nie w ofercie,
fotele_brastech - @Mbw3  @Mbw3 Cześć :-) jak pewnie wiesz polecam zawsze modele, ktor...

źródło: temp_file2055137999831079432

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@fotele_brastech: dzięki serdeczne!! A jakbyś miał nie fokusowac się na skórze, tylko na wygodzie, zdrowiu, to jaki fotel dla mnie najlepszy w tym budżecie?
  • Odpowiedz
Budżet jaki mam to 1600-1800 zł. Co warto wziąć?

@Mbw3: Foteli nie da się polecić (każdy ma inne wymiary, proporcje i wymagania) - trzeba je po prostu przymierzać. Jeżeli fotel ma być wygodny to powinien być ergonomiczny.

Najtańsze markowe ergonomiczne z 5-letnią gwarancją zaczynają się od 1150zł. Możesz zobaczyć i przymierzyć np.:
- Nowy Styl Navigo MESH który np. z mechanizmem synchronicznym FS, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym 50mm pianką wylewaną 60kg/m³), oparciem siatkowym
  • Odpowiedz
Wymiary 88kg, 196 cm

@Mbw3: Dla wysokich osób, dobre będą modele spełniające wymogi holenderskiej normy NPR 1813 - która została opracowana dla ich wyższego społeczeństwa (95cM = 195,9cm), np.:
- Nowy Styl (Rohde & Grahl) - Xilium, Xenium;
- RH - New Logic 200, New Logic 220, Logic 300, Logic 400;
- BMA Ergonomics - Axia
  • Odpowiedz