Wpis z mikrobloga

@krzysztof48: nie, błagać o dopłaty i zadłużać wszystkich. Od 30 lat wybieracie jednych i tych samych w efekcie czego postawili 3 kominy od upadku sowieckiego gówna. Nie dość, że do górnictwa trzeba dopłacać to nie ma żadnej alternatywy skad czerpać energie na najbliższe 15 lat ,a z tego co pamiętam ze studiów to chyba większość elektrowni węglowych będzie już po czasie swojej eksploatacji bo były budowane na 40 lat, a
  • Odpowiedz
Podziękuj PIS za ustawę 10 H za brak wydawanie pieniędzy z ETS na energetykę. Za udawane prace nad atomem, dopiero w 2 kadencji cos ruszyło.
  • Odpowiedz
@mp3-10: To są lata zaniedbań, energia z węgla, która jest tania, ale UE za nią karze.

Co ma do tego jakaś twoja uśmiechnięta polska? Podwyżka była już za smutnej w 2023, wtedy z 0,6 zł za kWh na 1,23 zł kWh, teraz jest zamrożona na poziomie 1 zł kWh.

Jedyna opcja to wyjście z UE i nie płacenie ETS, na to raczej się nie
  • Odpowiedz
@mp3-10 Serio? Trzy lata temu żyliśmy w innym świecie. Te ceny prądu w domach są i tak obniżone do jeszcze znośnego poziomu, biznes płaci tak ze dwa razy więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@TheDarkSideOfTheMoon A ty Bitcoiny kopiesz że elektrownie trzeba koło ciebie budować? Zupełnie serio dużo delegacja #tirowcy a dwa to urządzenia energooszczędne mam. Uważam że wydatki stałe powinny być jak najmniejsze. Kiedys wynajmowałem chatę to rachunki miałem po 250zł ale jak wymieniłem żarówki to spadło do 160zl. Ale 10 halogenów GU10 potrafi ciągnąć.
  • Odpowiedz