Wpis z mikrobloga

Tak się robi serwis samochodów.
Wymieniali manetkę kierunku.
Tak jest na prosto kierownica jak jest i świeci się kontrolka od poduszki

Jakim to matołem trzeba być. Kierownica założona na o-------l az z taką różnica i jeszcze odpinali jaśka na podłączonym Aku

Tak jakby specjalnie

#motoryzacja #mechanikasamochodowa
r5678 - Tak się robi serwis samochodów. 
Wymieniali manetkę kierunku. 
Tak jest na pr...

źródło: temp_file4165951806683388042

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlaczego_michau: równie dobrze przy wymianie oleju może ci radio przestać działać, te samochody są niestabilne.
Złóż reklamację zamiast płakać na wykopie jak taki pewny siebie jesteś

Też nie lubię mechaników, ale robienie czegoś przy samochodach na F to wieczne cierpienie
  • Odpowiedz
  • 18
@Rustyyyy zle wsadzili kierownice na frezy xD co ma do tego krUl leF.

Ciekawe czy jest tam zwijak, bo jak jest i swieci airbag to mozliwe ze go upitolili :) @r5678 sprawdz czy klakson dziala
  • Odpowiedz
  • 0
kupiłeś samochód na F i się dziwisz że elektronika nie działa prawidłowo

@Rustyyyy: nie kupiłem bo służbowy po drugie "mechanicy" przecież z-----i, napisałem co zrobili źle.
Jakbym miał kupować busa to tylko Promastera z usa z v6 pod maską plus gaz, a nie diesle. To pali nawet 12l. to masz 75zł za 100km. w gazie spali 17 litrów za 53zł i bezawaryjny silnik.

@xyz_xyz
A sprawdzę zaraz.
  • Odpowiedz
kupiłeś samochód na F i się dziwisz że elektronika nie działa prawidłowo

@Rustyyyy: przecież Boxer to jest to samo co Ducato i Jumper. Identyczne zegary mam w Jumperze z 2006r, jedynie komputer pokładowy jest biedniejszy.
  • Odpowiedz
Jakbym miał kupować busa to tylko Promastera z usa z v6 pod maską plus gaz, a nie diesle. To pali nawet 12l. to masz 75zł za 100km. w gazie spali 17 litrów za 53zł i bezawaryjny silnik.

@r5678: to dlatego wszystkie "ciężkie" pojazdy są napędzane dieslem? 🤣 a te 17 L to spali benzyny, a nie gazu. Czyli.. około 70zł (jazda na gazie). No to nieźle taniej, 5zł na 100km
  • Odpowiedz
  • 0
@GeDox: gazu pali 15-17l. 17 to skrajniejszy wynik. Czytałem o tych silnikach i modelach.
Jaki okresowy przegląd instalacji? Nie ma czegoś takiego. jedynie płacisz na przeglądzie corocznym auta, więcej o te 60zł. daje to zabójcze 5zł miesiecznie więcej. Nie wspominaj nawet o filtrach za 30zł na rok. bo daje to 2zł i 50gr miesiecznie. normalnie te 7.50zł msc więcej to budżet domowy się nie pozbiera ;)
Zawory się nie wypalą
  • Odpowiedz
gazu pali 15-17l. 17 to skrajniejszy wynik

@r5678: ale masz to auto i nim jeździsz, czy wydaje Ci się? Bo Twoje wyniki rozjeżdżają się z deklaracją producenta i opiniami użytkowników na reddicie. Po za tym, czy zdajesz sobie sprawę, że mając busa załadowanego, spali w c--j więcej od diesla? Diesel może klekotać przy 1.7k rpm, gdzie już ma potężny moment obrotowy, a benzynę będziesz musiał trzymać na odcięciu.

Jaki okresowy przegląd
  • Odpowiedz
sam sobie serwisuje samochody na gazie

@r5678: może lepiej nie serwisuj auta "na gazie" 😉😁

Na siłę szukasz dziury w całym i demonizujesz lpg

@r5678: zgadza się, jestem przeciwnikiem LPG. Samemu mając auto w ON, PB i moto.
  • Odpowiedz
  • 0
zgłosiłeś to od razu przy odbiorze samochodu z serwisu, prawda?

@OrzechowyDzem: my nie odbieramy ani nie dostarczamy w sensie kierowcy.

Pisze się zlecenie na serwis zostawia u dyspozytora i tyle.
Dzisiaj wlasnie planuje też z----c gościa co odbierał auto i przejechał nim 10km i najwidoczniej nie
  • Odpowiedz