Podając wyniki finansowe za trzeci kwartał kończący się 31 grudnia 2024 r., właściciel Rockstar zaplanował premierę #gtavi na jesień 2025 r. na #ps5 oraz #xboxseriesx / s . Oznacza to, że przynajmniej na razie #gta6 nadal jest na dobrej drodze do wcześniej ogłoszonego terminu premiery i nie zostało opóźnione.
Rozmawiając z IGN przed publikacją raportu finansowego, dyrektor generalny Take-Two Strauss Zelnick powiedział, że chociaż „zawsze istnieje ryzyko poślizgu”, firma „czuje się z tym naprawdę dobrze [jesień 2025]”.
„Słuchaj, zawsze istnieje ryzyko poślizgu i myślę, że jak tylko powiesz słowa takie jak "absolutnie", to zapeszysz sprawę” – odpowiedział Zelnick, gdy IGN zapytało go, jak bardzo jest pewien, że GTA 6 pojawi się jesienią 2025 r. „Więc czujemy się z tym naprawdę dobrze”.
A więc jednak trzeba będzie kupić to plejstacjon już w tym roku.
@josedra52: czyli nic to nie wnosi. Jak ogłaszali 2025, to oczywistym było że celują na okres świąteczny z premierą, jak wszyscy. I taka sama szansa jak z Cyberpunkiem że się nie wyrobią albo wypuszczą beta wersję łatając po czasie
@artiom143 czyli dobrze napisałem, że nie będzie chodziła znośnie XD. Grać w 30fps w 2025 roku to lipa, z tego względu nie ograłem rdr2 na XSX, w sumie to kiedyś muszę wrócić do tej gry na PC właśnie.
A więc jednak trzeba będzie kupić to plejstacjon już w tym roku.
#gry #gta #xbox
źródło: image
PobierzPrzy IV to było coś ponad pół roku to by było lato 2026 ;)