Wpis z mikrobloga

Gdyby ziemia była kulą to cała woda by spłynęła

@revente: to jest mój ulubiony fikołek bo twierdzą też że grawitacja nie istnieje ale jak im wygodnie jej użyć w tak idiotycznym przykładzie to jasne, czemu nie, spłynie w „dół” xD
  • Odpowiedz
@WielkiNos przy obecnej wiedzy i poziomie rozwoju, ktoś kwestionujący kształt ziemi to nie jest objaw sceptycyzmu tylko upośledzenia.

W ogóle jak można się dać wciągnąć w dyskusję przez kogoś takiego to jest dla mnie szok xd
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ten efekt wyłaniania się statków to celowo wojsko robi swoimi projektorami, bo nawet gdybyś próbował dopłynąć statkiem do końca ziemi to tam stacjonuje wojsko i nakazuje zawracać ( ͡° ͜ʖ ͡°).

1.Wszystkie krzywizny ziemi publikowane z różnych kamer są specjalnie przygotowane przez obiektyw nazywa się "tybie oko".
2.Niektórzy śmiałkowie próbowali własnymi rakietami udowodnić płaskość ziemi to wojsko sabotowano ich rakiety tak że rozbijali się o
  • Odpowiedz
@WielkiNos: dla mnie najbardziej namacalnym dowodem kulistości jest nocne niebo. Podróżując jakieś 110km w kierunku północ-południe przesuwamy gwiazdę polarną o 1 stopień na niebie - a to sporo, bo wielkość 2 tarczy księżyca. Poza tym jest jeszcze niebo południowe, którego w większości z Polski nie zobaczymy, a można pojechać na drugą półkulę i zrobić zdjęcie np obłokom Magellana.
  • Odpowiedz