Wpis z mikrobloga

Hallo #brzeg Wpadłem do Was na weekend. Warto tutaj się gdzieś wybrać, coś zobaczyć? Polecacie jakieś miejsce gdzie można fajnie zjeść?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sztajek: najlepiej dworzec główny - piękne miejsce z którego można np wyjechać z tego miasta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na jedzonko, to mogę polecić z pizzeri - Napoli, lub z restauracji Brzeską. Wozownia jest specyficzna ale ma swoją grupę fanów - mi osobiście wybór nie odpowiada, mało tam jadłem.

Z rzeczy do zobaczenia, główna atrakcja to zamek Piastów śląskich i muzeum w nim, zwiedzania na jakąś godzinę, max dwie.
Oprócz
  • Odpowiedz
@sztajek: miałem nic nie pisać, ale... jak twoim przewodnikiem ma być ktoś kto poleca pizzę w brzeskiej to hah...

"restauracja" brzeska to taki bar mleczny+ z domowymi obiadami, więc jeśli chcesz tanio i w tym klimacie to ok, pizza - typowo polska dużo wszystkiego na grubym cieście, sos rozwodniony..
Sam na pizzy w Brzegu dawno nie byłem, więc sam do końca nie jestem zorientowany, ale raczej próbowałbym de Antonio.
Brzeg raczej
  • Odpowiedz
Brzeg raczej kebabami stoi ;)

@Emill: I nawet nie ma jednego godnego... Ten na szkolnej swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą a reszta to typowa mielonka psa z budą oraz tłuste sosy typu fanex
  • Odpowiedz
@luz3r: jak mam ze Szkolnej brać to wolę podjechać na Robotniczą, niby ta sama "sieciówka" ale wydaje mi się, że tam lepiej robią, ale ogólnie racja: to nie to samo co kiedyś..
  • Odpowiedz
  • 0
@Emill ja brałem długo z chocimskiej ale też w pewnym momencie się strasznie zepsuło... polecam grodkow - nie pamiętam nazwy ale mega dobry w dobrej cenie
  • Odpowiedz