Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zacząłem chodzić na terapię, jestem po 4 spotkaniu. Na 2 i 3 zauważyłem, że terapeutka przestała robić notatki. Na ostatnim zapytałem o to, to powiedziała, że robi je tylko na początku, a potem pamięta. Sam co nie wiem, co o tym sądzić?

#depresja #psycholog #psychoterapia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim kluczowe tutaj jest zaufanie. Czy ufasz że terapeuta Cię nie okłamał czy mu nie ufasz i myślisz że Cię oszukał? Może warto kolejną sesję spędzić rozmawiając o problemach z zaufaniem jakie masz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustępliwy-badacz-84: Przestać analizować. Terapeutka pewnie ma dobrą pamięć, mogła łatwo uchwycić Twój charakter i potrzeby na początku i nie musi robić więcej notatek (oczywiście Twój obraz w jej głowie będzie ulegał zmianie kiedy będzie Cię poznawała coraz bardziej).
PS. Nie wiem z czym chodzisz do niej, ale przede wszystkim nie czytaj narzekań na wykopie.
Mi na przykład bardzo zmieniło się postrzeganie świata na lepsze (zrozumienie postaw innych osób i tego, że świata nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim terapeuta nie musi robić notatek. Naprawdę oni często wszystko zapamiętują. Miałam terapeutkę która pamiętała o rzeczach o których ja zapomniałam że w ogóle jej mówiłam.
  • Odpowiedz