Wpis z mikrobloga

Elo, mam już piąty rozdział, a jeszcze nie byłem w kopalni królewskiej niedaleko mostu do magów wody. Tam w ogóle można się dostać? Nie wiem czy to coś zmienia ale gram po stronie gildii araxos.
#gothic #kronikimyrtany
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzes1290: No przecież normalnie ścieżką tam idziesz, nie musisz od strony klasztoru, choć też możesz se podpłynąć XD Masz piąty rozdział i nawet nie zwiedziłeś wszystkich ścieżek na mapie? W tej kopalni są dwa zadania, w tym jedno fajne w stylu małego śledztwa
  • Odpowiedz
  • 0
@Antybristler słyszałem o tym queście, ale u mnie na tablicy nie było tego ogłoszenia. To ogłoszenie jest na jakiejś konkretnej tablicy czy tylko przez czas konkretnego rozdziału?

@melquiades w pytaniu chodziło o wejście do środka, bo normalnie strażnik nie wpuszcza Marvina
  • Odpowiedz
@grzes1290: To ogłoszenie pojawia się w 3 rozdziale chyba na wszystkich tablicach w mieście. Sprawdź jeszcze raz czy gdzieś tam nie wisi albo przeszukaj dobrze ekwipunek, bo może to wziąłeś, ale zapomniałeś przeczytać. Po przeczytaniu z tego co pamiętam można już wejść do kopalni, ewentualnie możesz jeszcze spróbować porozmawiać z Roderichem
  • Odpowiedz
  • 1
@Davos87 nie było tego ogłoszenia, w ekwipunku też nie miałem. Dziś rano podszedłem do kopalni jeszcze raz i strażnik mnie wpuścił. Wykonałem tam questa 'tani strażnicy'.
  • Odpowiedz
@grzes1290: To pogadaj teraz z górnikami w tej kopalni, powinien aktywować się bardzo fajny quest Grosz do grosza, polegający na przeprowadzeniu małego śledztwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Davos87 zrobiłem fajny. W ogóle większość questów jest zajebiście pomyślana. Z drugiej strony wydaje mi się, że ta gra jest przeładowana questami. Prowadzisz śledztwo w sprawie zaginięcia brata, jesteś już blisko, a tu jeb 'ej, weź mnie zastąp na warcie nocnej na murze, bo muszę się wyspać' xd
  • Odpowiedz
@grzes1290: Zgadzam się. Ja osobiście bardzo lubię questy poboczne, ale też mi zgrzyta w Kronikach ta rozbieżność, że z jednej strony masz się spieszyć i ratować brata, a z drugiej gra cały czas zachęca cię by robić wszystko inne, tylko nie to :P Dlatego pod względem głównej osi fabularnej wolę klasycznego Gothica, bo tam jest logiczne, żeby najpierw poznawać świat, pochodzić trochę, poznać wszystkie frakcje, żeby dołączyć do którejś z
  • Odpowiedz
  • 1
@Davos87: zajebista gra, właśnie skończyłem. Zniszczone Archolos to prawdziwy sztos. Już za samo opracowanie fabuły z tyloma dopracowanymi szczegółami należy się wielki szacun. Zakończenie bardzo smutne dla Marvina. Można powiedzieć, że skazano go, bo nie poddał się dobrowolnie lustracji. Oczywiście zabiłem tę k---ę Ivy i Volkera też. Skończyłem z levelem 52, grając zręką + łukiem + myśliwym. Nie uczyłem się alchemii ani kowalstwa. Nie czyściłem mapy na full, bo moja
  • Odpowiedz
@grzes1290: Dla mnie to zakończenie było zbyt gorzkie i niesatysfakcjonujące, do tego samo zesłanie Marvina do Kolonii było moim zdaniem niezbyt logiczne, poza tym wyjaśnienie motywu głównego antagonisty i przy okazji losu Kurta było zbyt ukryte i ciężko było do tego dotrzeć samemu. Jeśli tego nie odkryłeś w V rozdziale to tu jest wyjaśnienie: https://www.youtube.com/watch?v=MDOwMKCgtdY
Ja wolę jednak alternatywne zakończenie i happy end, tylko wtedy gra się kończy już w 4
Davos87 - @grzes1290: Dla mnie to zakończenie było zbyt gorzkie i niesatysfakcjonując...
  • Odpowiedz
@grzes1290: Swoją drogą w grze jest multum bonusów, jeśli skupuje się wszystko co się da, robi potrawy, pije eliksiry i czyta wszystkie księgi to da się zrobić builda rozwiniętego w każdym kierunku i to też jest super sprawa w Kronikach. Nawet nie wiem czy trochę z tym nie przesadzili. Tak czy inaczej nie trzeba wydawać dużo PN w siłę, zręczność czy manę i podbić te staty bonusami, a resztę można
Davos87 - @grzes1290: Swoją drogą w grze jest multum bonusów, jeśli skupuje się wszys...

źródło: Kroniki Myrtany statystyki

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Davos87 odkryłem prawdę o Kurcie i Jornie, ale tylko dlatego, że czytałem o tym na wykopie. Być może kiedyś przejdę bardzo skrupulatnie, żeby wyczyścić wszystko, ale do tego będzie potrzebne kolejne długie l4.
  • Odpowiedz
@grzes1290: Nie, takich rzeczy nie odwalam, lubię grać zgodnie z fabułą ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu robiłem wszystkie możliwe questy i starałem się ubić wszystkie możliwe potwory. Praktycznie co rozdział robiłem obchód mapy i czyściłem to, co byłem w stanie. Są miejsca na mapie, gdzie jak we wcześniejszych rozdziałach nie ubijesz potworów to potem one znikają, a na ich miejsce pojawiają się inne więc pilnowałem,
  • Odpowiedz