Aktywne Wpisy

nobon +172
Słowo "przedsiębiorca" jest dla mnie w Polsce synonimem słów "cwaniak", "krętacz", "oszust", "wyzyskiwacz". I nie jestem jedyny z takimi skojarzeniami. Niestety solidnie sobie rodzimi biznesmeni na taki pogląd zapracowali. Ciekawe jak to jest w krajach cywilizowanych i rozwiniętych, czy tam przedsiębiorca kojarzy się pozytywnie.
#polska #biznes #przedsiebiorczosc #przemyslenia
#polska #biznes #przedsiebiorczosc #przemyslenia

Linnior88 +88
W tym roku przez wiochę moich rodziców znowu będzie szła pielgrzymka warszawska będą mi znowu obsikiwac płot i tuje
Albo załatwiać się pod oknem jakby nie można było poprosić o wejście do toalietki, jest tam odświeżacz o zapachu lasu oraz papier marki Regina to tra dupę w ta trawę
Nawet kostkę do kibla nowa założę ale nie chodźcie mi pod dom gdzie ja widzę wasze gole przydatki
TAK WIDAC WAS ZWIERZAKI
#
Albo załatwiać się pod oknem jakby nie można było poprosić o wejście do toalietki, jest tam odświeżacz o zapachu lasu oraz papier marki Regina to tra dupę w ta trawę
Nawet kostkę do kibla nowa założę ale nie chodźcie mi pod dom gdzie ja widzę wasze gole przydatki
TAK WIDAC WAS ZWIERZAKI
#
Witam
Mam wujka, który jest emerytem nie do końca sprawnym intelektualnie, kiedyś podpisał ugodę z jakimś windykatorem na drugim końcu Polski i zaczął spłacać raty. Ale po pewnym czasie stwierdził że on nie posiadał długów i przestał spłacania. Windykator wniósł do sądu. Napisałem w jego imieniu sprzeciw.
Po kilku dniach dostał z sądu postanowienie, które brzmi:
"Wobec skutecznego wniesienia sprzeciwu i utraty mocy zapłaty z dnia XX/XX/2025 umorzyć postępowanie w całości."
Czy to oznacza że rzeczywiście windykator nie miał podstaw do posądzenia wujka o długi? Czy też dalej toczy się jakieś postępowanie?
#prawo #dlugi #pytanie #banki #kredyt #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Tak. Był to nakaz z e-sądu
@Adams_GA: Jeśli oczywiście świadczenie było przedawnione, bo OP napisał wyżej, że dług mógł istnieć i być może jest przedawniony. Jeśli dług natomiast nigdy nie istniał to oczywiście można zastosować zasdę świadczenia nienależnego.