Wpis z mikrobloga

@ApropoDefakto: jeżeli OP robi wszystkie rzeczy mechaniczne sam i ma do tego lpg oraz kupił w miarę zadbaną sztukę, to koszty utrzymania wcale nie muszą być specjalnie wysokie. To nie mechanik, który naciągnie - po pierwsze na koszty części, a po drugie - na robociznę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Damianooo_421 super auto, niech się dobrze jeździ. Ja mam co prawda jako drugie auto S40 z
  • Odpowiedz
@Damianooo_421 Gratki, fajne autko. Skóra na fotelach niezniszczona? Chyba najsłabszy punkt. Miałem V60 D4, pięknie mruczał ten diesel :) Nie wiem czy w Twoim silniku jest ta wada ale mnie ostrzegali żeby wymieniać co 60 000km pasek osprzętu ponieważ lubi się zerwać i narobić bałaganu. Myślałem rok temu nad zakupem XC70 ale trzymają cenę skurczybyki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Damianooo_421 oesu, ale w komentarzach zlot dzieciaków i wykopowych specjalistów. Autko ekstra, koszty utrzymania zupełnie normalne, zwłaszcza w porównaniu do niemieckiej trójki, a nawet niektórych japończyków. Oby ruda go nie brała i służył przez lata!
  • Odpowiedz
@Damianooo_421 właśnie sprzedaje takiego tylko w D5. Przejechałem się nim ostatnio po dłuższej przerwie i jest to najwygodniejszy samochód jaki miałem. Gdyby był kombiakiem to bym go nigdy nie sprzedał. Kupię kiedyś XC70 bo już tęsknię za Volvo.
  • Odpowiedz
@Damianooo_421: uważaj na największego wroga tego samochodu - zakręty - wcześniej wyceluj, zwolnij i módl się, żeby to dało radę, wszystkie długie łuki na drogach szybkiego ruchu powyżej 120 to z dusza na ramieniu
  • Odpowiedz
@Damianooo_421: tez mam S80 z 2010 roku, tylko w 205 konnym klekocie biturbo z automatem. Trasy tym samochodem to istna przyjemnosc. Bylem nim w Bari (poludnie Wloch) i po przejechaniu pierwszego dnia 1300 km (z Kielc do Rimmini) ani ja, ani różowa nie czuliśmy kompletnie zmeczenia. Po miescie..? No cóż. Dużo pali, ale za to ma slaby promien skretu i ciezko sie nim parkuje.
P.S.
Dzwiek 5 cylindrow nawet w
  • Odpowiedz