Wpis z mikrobloga

dzien 4 praktyki uwaznosci za mna, tym razem wytrzymalem całe 30 minut, ale dalej praktycznie nic nie czulem, moja uwaga była rozproszona na wszystkie doznania jednoczesnie. Tym razem nie czułem też już nerwów, ale załączył mi się krótki oddech i musiałem myśleć o oddychaniu świadomie żeby w ogóle złapać oddech
#przegryw #shitpost #medytacja
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dan188
Przerobić cala ksiazke John teasdale, caly 8 tygodniowy program i miec z tego rezultat w postaci mniejszych zaburzeń nastroju i lęków, bo jest ciezko. No i też chce sobie udowodnić że potrafię cokolwiek robić długoterminowo, bo niczego w zyciu nie osiągnąłem a mam 23 lata
  • Odpowiedz
@Przzzegrywpl: powiem ci że ja czasami testowałem te różnej maści praktyki medytacyjne i powiem tak. Jak będziesz się trzymał programu to na pewno zobaczysz efekty. To jest nawet udowodnione naukowo, że medytacja ma pozytywny wpływ na zdrowie. Ale w gruncie rzeczy ja osobiście zauważyłem, że jako tako te różnej maści medytacje gdzie skupiasz się na oddechu czy ciele to czasami takie ukrywanie czegoś co jest pod powierzchnią. Są przyjemne i
  • Odpowiedz