Kupiłem materac tydzień temu w Pan Materac, ale okazuje się, że jest chyba za miękki. Materac oznaczony jako średnio-twardy, w sklepie leżało się dobrze, a tutaj niestety tyłek mi się zapada sporo i cały czas mnie lędźwie bolą. Niestety kupowany stacjonarnie. Co mogę zrobić? :( Pod lędźwie nie jestem w stanie wsunąć ręki. Materac NOVIA MOLLYFLEX piankowy #materac #materace #sen #meble #lozko
@mirek_dev: pierwsze na czym leży materac, czy na twardej powierzchni czy na uginających się klepkach, ja mam twardą pełną płytę ze sklejki, więc ugięcia tej płyty mam w ułamkach milimetra
@mirek_dev Novia ma grubą warstwę pianki termo i bardzo twardą podstawę, która nie pozwala na zbyt duże zagłębienie się bioder. Jeśli lędźwie bolą to masz zbyt duża wagę dla tego materaca albo bardzo czuły kręgosłup. Kupując stacjonarnie nie masz prawa do odstąpienia od umowy. Aby zmniejszyć twardość materaca masz 3 rozwiązania. 1. Przekręcić pokrowiec na drugą stronę. Czyli, przekręć pokrowiec i uzytkuj stronę z nie pikowaną pianką termo (2 cm). 2.
ale się zapada mi pod biodrami, jest dziura i przez to mnie rany plecy bolą :( I muszę niestety zwrócić. Jaki powinienem kupić żeby był stabilny? Twardy? Poleci ktoś model? Ważę około 90 kg. #materac
"znajomy" z facebooka - pamiętasz jak tydzień temu miałeś katar i dałem ci chusteczkę? kiedy mi za nią oddasz?
prawdziwy przyjaciel - jesteś sparaliżowany i możesz ruszać tylko powieką? spoko stary, najważniejsze żebyś bawił się z nami, już wysyłam po ciebie helikopter
Pod lędźwie nie jestem w stanie wsunąć ręki.
Materac NOVIA MOLLYFLEX piankowy
#materac #materace #sen #meble #lozko
1. Przekręcić pokrowiec na drugą stronę. Czyli, przekręć pokrowiec i uzytkuj stronę z nie pikowaną pianką termo (2 cm).
2.
jaki powinienem kupic? twardy?
https://wykop.pl/wpis/80093197/kupilem-materac-srednio-twardy-taki-jak-tutaj-novi
https://www.panmaterac.pl/materace-piankowe/2435-118310-materac-novia-mollyflex-piankowy.html#/28-rozmiar-160x200
ale się zapada mi pod biodrami, jest dziura i przez to mnie rany plecy bolą :( I muszę niestety zwrócić. Jaki powinienem kupić żeby był stabilny? Twardy? Poleci ktoś model? Ważę około 90 kg.
#materac