Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem spłukany. Buduje dom, ale budżet który na niego zakładaliśmy z różową juz się dawno skończył. Nie mamy środków na dokończenie budowy i staramy się robić wszystko z bieżących zarobków, przez co bez przerwy jestem spłukany do zera i zaczynamy tonąć w długach. Mamy ogromna motywacje aby się wynieść, bo żyjemy w bardzo toksycznych warunkach (nie chce pisać szczegółów, aby ktoś tego nie wystalckowal - musicie uwierzyć mi na słowo) - z jednej strony staramy się szybko zakończyć minimum budowy niezbędne do wprowadzenia się, z drugiej boję się, że utoniemy w zobowiązaniach. Totalnie nie wiem co mam robić aby się wyrwać z tego poczucia beznadziei i błędnego koła. Staram się wysprzedawać cały zbędny majątek, aby szybko zdobyć środki na dokończenie budowy. Nie mamy do kogo zwrócić się o pomoc, i możemy liczyć tylko na siebie. Staje się przez to smutnym, zgorzkniałym człowiekiem.

#zalesie #gorzkiezale #przegryw #budowadomu #kredythipoteczny

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Mireczku, trzymam za Ciebie kciuki. Skończyłem budowę w ub. roku i wiem jakie to są pop######ne koszty. Zakładam, że skoroś się wystrzelał z oszczędności, to wartość domu jest istotnie wyższa niż wartość kredytu ? Jeśli tak to możesz śmiało uderzyć do banku po zwiększenie kredytu (o ile zdolność pozwala), z nieruchomością jako zabezpieczeniem. No chyba ze podpisałeś umowe na dom w stanie pod klucz - kasy juz nie ma
  • Odpowiedz
@sberatel: widać że nie masz pojęcia o czym piszesz. Ceny to sobie potrafią z dnia na dzień o 30% skoczyć xD minimalna w górę = cena wszystkich usług w górę . To nieubłagane bo żaden biznes z własnej kieszeni nie dołoży xD miej sobie 300k luźnej gotówki w kraju gdzie ludzie mają problem z uskładaniem 100k na wkład własny . Powodzenia xD
  • Odpowiedz