Wpis z mikrobloga

@awres:
- Czy mogę zapisać się do religii, która ciągnie potężną kasę z budżetu, a której podstaw kompletnie nie rozumiem i nie mam jeszcze wykształconej koncepcji boga czy czegokolwiek?
- Oczywiście, przecież dopiero się urodziłeś :)
  • Odpowiedz
@jan_zwyklak: tylko, że dla większości "zapisanie się do religi" to nie więcej niż z tego mema - "zjedz chleb, dostań prezenty" ( ͡° ͜ʖ ͡°), podawanie hormonów które kształtują twoją przyszłość to jednak troche inny kaliber. Takie rzeczy powinny być dostępne minimum od 18 roku życia, chyba że zagraża to życiu dziecka.
  • Odpowiedz
Takie rzeczy powinny być dostępne minimum od 18 roku życia

@SmutnoMi: A co się stało, z hasłami konserw gdy toczyła się dyskusja w sprawie klapsów? Ze rodzic powinien móc wychować dziecko po swojemu i zgodnie ze swoim sumieniem, a państwo nie powinno się wtrącać?
  • Odpowiedz
A co się stało, z hasłami konserw gdy toczyła się dyskusja w sprawie klapsów? Ze rodzic powinien móc wychować dziecko po swojemu i zgodnie ze swoim sumieniem, a państwo nie powinno się wtrącać?

@jan_zwyklak: Odejście od tematu ( w tym przypadku całkowite) to typowa manipulacja. Chyba, że sam popierasz bicie dzieci, ale to już twój problem i nie miejsce na dyskusję o tym.
  • Odpowiedz
Chyba, że sam popierasz bicie dzieci, ale to już twój problem i nie miejsce na dyskusję o tym.

@djtartini1: Nie popieram ani jednego, ani drugiego. Ale z drugiej strony każdy przypadek jest inny i takie generalizowanie jest bardzo krzywdzące. Sam miałem styczność z osobą, która przyjmowała hormony przed 18. I na dobre jej/jemu to wyszło. Ale ile jest takich pewnych przypadków to nie wiem. W każdym razie nie powinno się
  • Odpowiedz
@jan_zwyklak: Nie no tak, ale jest subtelna różnica między 16 latkiem, a 7 latkiem. Mimo wszystko jakaś granica musi istnieć tak jak istnieje wiek wyborczy stąd te 18 lat to nie jest wydumany pomysł.
  • Odpowiedz
@awres: śmieszy mnie upraszczanie tego typu schorzeń do propagandy
Tak jakby dzieciaki przez jakąś rzekomą propagandę chciały zmieniać płeć
Przecież to jest takie głupie, to są jakieś promile w społeczeństwie a wydźwięk jakby tych osób z 20% było
  • Odpowiedz
Przecież to jest takie głupie, to są jakieś promile w społeczeństwie a wydźwięk jakby tych osób z 20% było

@RudyZibi: Chodzi o to, że takie przypadki powinny być zakazane karnie, a nie zezwalano na to i to z pochwałą mediów, bez znaczenia jest liczba. Tak samo jak pedofili jest promil co nie znaczy, że możemy pominąć temat. Tylko pedofili nikt nie wspiera publicznie.
  • Odpowiedz