Wpis z mikrobloga

Hej, ostrzegam. Przed chwilą dzwoniła do mnie pani, przedstawiła się Karolina Nowak z Binance z silnym ukraińskim akcentem. Powiedziała że ma mój numer imię i nazwisko bo gdzieś kiedyś zaznaczyłam jakąś zgodę marketingową i w moim imieniu Binance inwestowało swoje środki i teraz na kocie jest 0.26 btc i że chcą mi wypłacić 10%. Prosiłam o wysłanie potwierdzenia na mejla (nie powiedziałam jej że mam konto Binance), kobieta bardzo nie chciała, naciskała żebym włączyła komputer i poświęciła jej pół godziny. Rozłączyłam się, chwilę później zadzwoniła z numeru 600196155. Powiedziałam jej że musi się bardziej postarać, bo mało wiarygodnie brzmi. Zaczęła drżeć papę że ją obrażam. Uważajcie. Baba ciągle mówiła o komisji nadzoru finansowego, o podatkach itp. jest jakiś sposób na zgłoszenie tego szybko przez neta? Bo nie chce mi się iść na policję. #scam #btc #oszukujo #binance
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@herbatniczka: Miałem też taki telefon w zeszłym roku. też nawijała mi makaron na uszy, ja nonszalancko powiedziałem, że dużo tam nie mam pieniędzy, jakieś 900k, to aż się zachłysnęła :) pogadałem z nią kilka minut, a później powiedziałem, żeby spie*dalała :) Niezła polewka
  • Odpowiedz
@herbatniczka: miałaś taką świetną okazję na trollowanie i nie wykorzystałaś tego.. kiedyś ukrainiec do mnie zadzwonił z ING. Zmarnowałem półtorej godziny jego życia, a żona cały dzień chodziła z bólem brzucha (ofc ze śmiechu)
  • Odpowiedz
bo głodna byłam i musiałam zrobić sobie kanapkę

@herbatniczka: tym bardziej :) Jest to jeden ze scenariuszy marnowania czasu. Mówisz "Pani poczeka 2 minuty i się nie rozłącza, zrobię sobie kanapkę...."
  • Odpowiedz
@GeDox tez kiedys jednego meczylem z pol godziny. Akurat gdzies jechalem wiec mialem sporo czasu na pogawedke. Wciskalem mu ze jestem na autostradzie i nie mam gdzie zjechac zeby sie zalogowac na konta
  • Odpowiedz
@cerbera: ja akurat leżałem na łóżku, jeszcze rano było. Mówiłem mu, że robię 1:1 o co mnie prosi. Jakie miał zdziwienie, jak w "ich systemie" nie było żadnej informacji 🤣
  • Odpowiedz