Aktywne Wpisy

GokaDepeth +12
Nowy sklep larwy, powolne odcinanie się od Ziemniuli in progress https://wearnoctis.pl/ niektóre nadruki wyglądają jak AI slopy xD
#kiszak
#kiszak
źródło: sds
Pobierz
To ja
źródło: 1000034066
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: sds
Pobierz
źródło: 1000034066
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Ale co do sieci to pamietaj. Jak padnie siec, to cala firma stoi. Gdize padnie siec to moze byc awaria SPOF (pojedynczego punktu sieciwego przez ktorego przechodzi duzy ruch), moze byc ze jakis switch nie wyrabia, kijowe kolejki QoS czy ogolnie cokolwiek innego. Jak cos szwankuje na sieci, to cala firma to widzi a co za tym idize, cala firma zrzuca wtedy gowno i stres na sieciowca
No wyobrażam sobie takie kryzysowe sytuacje jak piszesz. Ale na serio robi mi się blue screen w głowie jak zestawiam to z moim znajomym co tylko gra w chacie xd
Mocno zalezy od obowiazkow.
Pytanie czy jako sieciowiec musi monitorowac stan sieci (np. ze jakis routery/przelaczniki/lacza) nie wyrabiaja, czy jest od tego osobny zespol.
Pytanie tez czy wykonuje prace inzynierskie/architekta. Czyli wymiana starych sprzetow na nowe, uzgadnianie kontraktow z dostawcami, robienie backupow, tworzenie polityk bezpieczenstwa i DR. Np. co zrobic jak w--------i glowny router. Jaka procedura na
A doradziłbyś jakie materiały ogarnąć na start, żeby wbić się na jakiegoś asystenta/juniora?
1) Szukaj materialow jako CCNA, duzo tego masz na yt, dobrym wstepem do tego jest kurs z sieci z pasja informatyki.
Sa takze ksiazki, ale zadnej konkretnej nie polece. Wg mnie od razu lepiej uczyc sie po angielsku (jesli nie masz problemu z angielkim). Bo jesli masz problemy z angielskim, to sobie podaruj ten kawalek chleba. Cala dokumentacja i wszystkie fora pomocowe sa po angielsku.
Ksiazka musi opiswac material
Wolę też tutaj podpytać - nie rozumiem w czym problem.
A konto mam tutaj od miesiąca
Od zeszłego miesiąca już nie pracuje bo go w------i za fuck-up z Fortigate'ami. Nie przypilnował aktualizacji, ktoś wbił się na router i narobił bigosu. Wyciekły hasła i dane pracowników co się VPNem łączyli.
W tej chwili nie
Zarobki małe, spora odpowiedzialność i stres jak sie kierownicy budowy w---w*ają.
Generalnie ciągła napie*dalanka z debilami.
Do tego delegacje.
Mam dosyć ( ͡
Widzę, że co chwila mi się pojawia powiadomienie na steamie, że w coś napie*dala. Pytałem go i powiedział, że 95% czasu gra. Co tu więcej rozkminiać.
Po prostu gość ma luźną pracę