Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci
Przeglądam inwestycje w #krakow i na miłość boską, kto wymyślił taki układ bloku jak poniżej na zdjęciu. Jeśli nie widać dokładnie to jest w kształcie litery E bez tej środkowej kreski. I balkony do środka. Jeszcze jakby balkony były z drugiej strony to jeszcze spoko a tak to wyjdziesz na balkon i widzi Cie dosłownie każdy z całego bloku. Ja p------e kto za to odpowiada xD
MechanicznaPitaja - #nieruchomosci
Przeglądam inwestycje w #krakow i na miłość boską,...

źródło: temp_file6170674157388096127

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MechanicznaPitaja: Czy ja wiem? Jeżeli te drzewa wyrosną to może być nawet spoko. Ja mieszkam w bloku w układzie litery L, mieszkam w tej krótszej części, mam balkon na stronę dłuższej części bloku. w zimie jest lipa kiedy drzewa są łyse i wszystko widać, ale na wiosnę robi się busz i jest zajebiście.
  • Odpowiedz
  • 68
to jest to zazwyczaj zaleta, bo masz balkon od strony spokojnego, osłoniętego miejsca, a nie od ulicy

@the_good_guy: Ta, spokojnego. Fajnie się niesie szczekanie tych kundli w takiej studni, zwariować idzie.
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: a to dopiero początek zalet. Największą dla mnie jest to, że w upalne dni mimo tej całej zieleni brakuje ruchu powietrza, przynajmniej jeśli mieszkanie jest jednostronne (a dużo jest takich przypadków) i grilujesz się bez klimatyzacji po całości.
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: Mieszkałem kiedyś chwilę w identycznym na wschodzie Krakowa. Całkiem spoko. Po drugiej stronie była ulica, a my mieliśmy okna i balkon w stronę tego skwerku. Było bardzo spokojnie, nic nie było słychać. Zdecydowanie lepiej niż ulica.
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: kiedyś oglądałem takie mieszkanie na wynajem, było w przezajebistej lokalizacji koło parku wszędzie blisko, na Rynek z buta, budynek nowiutki tylko raz że taki u-kształtne blok tylko mniejszy i jeszcze bardziej ściśniętej Z ciekawości zaklaskałem to się niosło na wszystko i było z balkonu słychać telewizor sąsiada xD Wyjdziesz sobie pierdnąć na balkon to Cie słychać w 80 mieszkaniach xD, to miało być na kilka miesięcy, a w każdym
  • Odpowiedz
W Katowicach też są takie kwiatki. Najlepiej maja ci od wewnetrzej w podkowie, na parterze przy śmietniku. Bo wiadomo, jest tak ciasno, że śmietnik w środku podkowy.
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: a kamienicę w mieście kiedyś widziałeś? Tam jest jeszcze bardziej zamknięty dziedziniec i jest to zupełnie normalny układ, a nie jakiś nagły wymysł budowalny. Nie do końca wiem o co ci chodzi. Lepiej mieć jeżdżące samochody i tramwaje z obu stron mieszkania?

to jest w kształcie litery E bez tej środkowej kreski

słowo dnia: ceownik.
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: teraz wyrażenie dnia: plan zagospodarowania przestrzennego. Co w nim jest? Skąd wiesz, że tam nie będzie żadnych ruchliwych ulic za parę albo kilkadziesiąt lat?
Taki układ gwarantuje spokój i potencjalną zieleń, byle daleko od placu zabaw.
  • Odpowiedz