Wpis z mikrobloga

Odnośnie rodziny Sopranos (serialu), to po pierwsze nie podoba mi się ich styl bycia (ale to chyba Włosi tak mają), po drugie tych paru starych baranów pogoniłoby na ulicy kilku chłopaków
#sopranos
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@HondaCivic: Cały film jest o emerytach którzy na siłę próbują udawać alPacino, który też nie wiem skąd w filmie dostał paraliżu twarzy. Kilku murzynów r-------------y tą ich szajkę emerytów
  • Odpowiedz
@nunczako nie do końca murzyni to przede wszystkim gangi a oni byli mafia, mafia to organizacją działająca na granicy prawa i poza nim mafię często uzbrajają gangi w n-------i jak i b--ń gang walczy o tereny osiedla itd mafia o interesy ciężko sobie wyobrazić taka wojnę poza tym to tylko serial ale i tak bardzo dobrze odegrał realia mafii gdyby to było takie łatwe rozwalenie kilku dziadków to nie było by
  • Odpowiedz
  • 0
@HondaCivic: Uważam, że to było źle zagrane. Oni na siłę próbowali naśladować AlPacino. Ale Włosi i tak mają taki bycia, mówienia, tego wyciągania chyba drugiej sylaby jak sera z pizzy, gestykulowania.
  • Odpowiedz
@nunczako to tak to fakt ale jakby samo odwzorowanie włosko amerykańskiej mafii i stworzenie tego ich świata wyszło im bardzo dobrze i samo wczucie w rolę tonyego soprano czy pauliego było niesamowite a co do odegrania świata tego rodzaju mafii to jedna z wlosko amerykańskich mafii tamtych czasów już nie pamiętam w jaki dokładnie sposób ale sami powiedzieli że bardzo dobre było to naśladowanie
  • Odpowiedz
@nunczako: Jak oni tak często nawet nie grali, tylko byli po prostu sobą. "Włosi" z Nowego Jorku i New Jersey tak mają i po prostu większość aktorów miała taki rodowód.
Aktor grający Pauliego zachaczył też o ten tryb życia w młodości, siedział w więzieniu chociażby.
  • Odpowiedz
Cały film jest o emerytach którzy na siłę próbują udawać alPacino, który też nie wiem skąd w filmie dostał paraliżu twarzy. Kilku murzynów r-------------y tą ich szajkę emerytów

@nunczako: Przeicież to jest celowe działanie, które w zamyśle ma być humorystyczne, zabawne i moim zdaniem działa. Ci emeryci są na górze piramidy. Sami mają "żołnierzy", młodych byczków, którzy odwalają za nich czarną robotę.
  • Odpowiedz