Aktywne Wpisy

czerwony_ptak +118
do wszystkich, którzy tak robią - po co dajecie lewy kierunkowskaz na rondzie ? co kogo obchodzi dokąd jedziecie ? ważne żeby poinformować kiedy się z tego ronda zjeżdża. dzisiaj napotkałem takiego delikwenta - jedzie i miga tym lewym i zjeżdża, cały czas świecąc lewym. da fak ?
#zalesie #polskiedrogi
#zalesie #polskiedrogi

Phallusimpudicus +858
Jest tu jakiś psycholog?
Jak zwiększyć swoją asertywność?
Np. Ktoś mnie pyta „ ile masz pieniędzy?” Bo powiedziałem że zbieram na mieszkanie, za gotówkę chce kupić.
Dużą część już mam i wiem że najwyżej powinienem powiedzieć „ dużo” albo „ nie powinno cię to interesować „ a ja takiemu mówię może nie dokładnie ile ale typu „ trzy czwarte już mam”
#psychologia #asertywnosc #niewiemjaktootagowac
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
No właśnie w tym problem,że wygadałem mu.
Wcześniej gadałem,że chce 3 pokojowe mieszkanie w X mieście(Miasto obok) "No to pewnie 300 tysięcy masz, co?" a ja bez aseertywności mu powiedziałem "yhy" . Po chwili się w-------m co na siebie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jak pytają ile masz na koncie to mówisz że za mało.
Jak pytają ile zarabiasz to też mówisz że za mało.
Jak pytają ile coś kosztowało to mówisz, że nie pamiętasz.
Ale generalnie to zależy kto pyta
To są zwroty pasywno-agresywne i tak się nie mówi. Chyba że chcesz kogoś do siebie zrazić, oczekujesz bójki lub nie chcez z nim więcej rozmawiać.
"Powoli zbieram", "Coś tam mam", "Jakoś to idzie", "dobrze mi idzie", "Idzie mi jak krew z nosa", "Kiedyś uzbieram", "Zbiera się", "Odkładam, odkładam" - to są zwroty normalne. Twoim problemem nie jest to, że odpowiadasz, ale
@Sejlormun: Tak, nakłaniaj go do kłamania... A później się będzie dziwił, że ludzie z nim nie rozmawiają i plują przez ramię, gdy go mijają.