Wpis z mikrobloga

#przegryw
Ehhh właśnie zdałem sobie sprawę, że zostałem brutalnie zmoggowany przez @Van-der-Ledre
Jakoś zapomniałem o fakcie, że to wciąż młody 22-letni chłop. Ja mam prawie 2x tyle.
Jest jeszcze młody, a już ma lekką i dobrze płatną pracę, oszczędności i łeb do inwestycji.
Ja w tym wieku nie miałem nic. Od tego czasu minęło tyle lat... Kiedyś miałem nadzieję, że ogarnę się, że to kwestia czasu i doświadczenia. Nic z tych rzeczy, jest tylko gorzej. Umysłowo jestem taką samą s---------ą jak w wieku np. 22 lat, chociaż właściwie to jest jeszcze gorzej. Praca, której nienawidzę, zero oszczędności i złamana psychika.
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Van-der-Ledre: na ogół ludzie którzy pracują fizycznie cenią sobie kasę która zarobili i nie mają odwagi pójść coś co przypomina h----d. Ja nie wyobrażam sobie wrzucić całych oszczędności w jakies ryzykowne instrumenty i później się okaże że tysiace przepracowanych godzin poszły na marne bo spadło .
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: No niestety tak to działa, nie ma ryzyka, nie ma zabawy. To też nie działa tak, że jest to całkowita ruletka, np. jak w 2021 roku był szczyt bańki pocovidowej, i zwiększyli stopy procentowe, to było wiadome, że jak zacznie spadać, to będzie spadać przez najbliższych kilka miesięcy. Wtedy odpala się shorta z dźwignią lub bez, czyli taka gra na spadek indeksu, zakładasz się z brokerem że indeks spadnie,
  • Odpowiedz
@Sandevistan: Z Mescudą my dobzi koledzy byliśmy, jeszcze z czasów jak lajty były na tagu prowadzone w których uczestniczył. Mi on powierzył np. listy obecności. A Daniello, też dobry kolega, to mnie woła często se.
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre To chuop zarobiony i młodziutki, a tu cierpienie i chce trzustkę jak najszybciej sobie wykończyć? N-------l sobie torbę drogich dragów i wtedy panie, wtedy albo over albo nie
  • Odpowiedz